today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Εξάρθρωση συμμορίας που κατηγορείται για 33 κλοπές από καταστήματα σε Αττική και Εύβοια

Πολυμελής συμμορία, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι διέπραξαν 33 κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Εύβοια, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, απείθειας και των νομοθεσιών για όπλα και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι δρούσαν από το καλοκαίρι του 2022, ενώ εισέβαλαν ανά δυάδες σε καταστήματα – στόχους και ενώ απασχολούσαν τους υπαλλήλους, ένα από τα μέλη απενεργοποιούσε τους αισθητήρες των συναγερμών και αφαιρούσε προϊόντα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα σπίτια, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πιστόλι με γεμιστήρα και πιστόλι ρέπλικα, ημιαυτόματη καραμπίνα, ξιφίδιο, μαχαίρι και φυσίγγιο, 2 αυτοκίνητα, πλήθος κινητών, καρτών sim και ηλεκτρονικών συσκευών, συσκευασίες κινητών τηλεφώνων, πλαστή ταυτότητα και άδεια οδήγησης, κάρτες και βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών, καθώς και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ