today-is-a-good-day
20 C
Athens

Στη σημασία του ρόλου των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής αναφέρθηκε ο Γιώργος Πατούλης

«Στυλοβάτες» των δράσεων που ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής τα 3,5 δύσκολα χρόνια της πανδημίας, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες οι οποίες «διψούν από προσωπικό», στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, στο Πολεμικό Μουσείο.

Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών απασχόλησης και μισθολογικής τους εξέλιξης με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. «Στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει να αλλάξουμε την Αττική μας, λειτουργήσαμε συλλογικά και πετύχαμε να αναδείξουμε την Περιφέρεια Αττικής ως πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε απορροφητικότητα πόρων και κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ», επισήμανε στον χαιρετισμό του. Υπογράμμισε την κατάρτιση, τον επαγγελματισμό και την εργατικότητα που διακρίνει το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας η οποία παραμένει υποστελεχωμένη και «για τον λόγο αυτό διεκδικούμε επιπλέον μόνιμες θέσεις».

Την αναγκαιότητα βελτίωσης των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθώς «το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο» επισήμανε και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σελίμης ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο κ. Πατούλης, τόσο ως περιφερειάρχης, όσο και ως αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, για νομοθετικές ρυθμίσεις και βελτιώσεις του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ιδιαίτερη τιμητική μνεία αποδόθηκε στους εργαζόμενους της Περιφέρειας που συνταξιοδοτήθηκαν το 2022, για τη συμβολή τους, στη διαρκή «προσπάθεια εξυπηρέτησης των πολιτών και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών», όπως είπε ο περιφερειάρχης, δηλώνοντας ότι «θα είστε διαρκώς παρόντες στον αγώνα που κάνουμε για μια καλύτερη Αττική και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ