today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Δήμας: Ο Κ. Φέδερστοουν στηρίζει διαχρονικά την Ελλάδα στον διεθνή τύπο και στα ακαδημαϊκά συνέδρια

Ο Κέβιν Φέδερστοουν, αποδεδειγμένα αγαπάει την Ελλάδα και την στηρίζει διαχρονικά στον διεθνή τύπο και στα ακαδημαϊκά συνέδρια, ακόμα και τις εποχές της διεθνούς απομόνωσης.

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής σ δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με αφορμή ότι σήμερα απονεμήθηκε η ελληνική ιθαγένεια στον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν.

Πιο αναλυτικά ο κ. Δήμας αναφέρει:

«Σήμερα απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική ιθαγένεια στον Καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κέβιν Φέδερστοουν έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώπιον του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας Αθανάσιου Μπαλέρμπα.

Ο Κέβιν Φέδερστοουν είναι Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών, κάτοχος της Έδρας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο London School of Economics and Political Science. Είναι επίσης διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου (Hellenic Observatory), το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα για τη σύγχρονη Ελλάδα και Κύπρο. Το Ελληνικό Παρατηρητήριο είναι τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του LSE.

Ο Κέβιν Φέδερστοουν ήταν ο επιβλέπων καθηγητής στη διδακτορική μου διατριβή. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει βαθιά γνώση της Ελληνικής πολιτικής ιστορίας αλλά και της Ελληνικής κουλτούρας. Ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα αγαπάει την Ελλάδα και την στηρίζει διαχρονικά στον διεθνή τύπο και στα ακαδημαϊκά συνέδρια, ακόμα και τις εποχές της διεθνούς απομόνωσης.

Χαίρομαι πάρα πολύ διότι δεν πρόκειται απλώς για έναν διακεκριμένο επιστήμονα που είναι λάτρης της Ελλαδας αλλά για έναν ευσυνείδητο πολίτη και ευγενή άνθρωπο. Παράλληλα, επειδή ο Κέβιν Φέδερστοουν έχει διακριθεί ως καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών και ειδικότερα για τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται ξανά πολίτης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής-Ένωσης κάτι το οποίο είμαι βέβαιος πως θα τον χαροποιήσει.

Σήμερα, ναι μεν του απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική ιθαγένεια αυτό που ξέρω όμως από πρώτο χέρι είναι πως ο Κέβιν πάντα ένιωθε και εγώ πάντα τον θεωρούσα Έλληνα!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ