today-is-a-good-day
15.6 C
Athens

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στο κλειστό γήπεδο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες (15/2) το απόγευμα μεταξύ αστυνομικών και φιλάθλων, που είχαν πάει στο κλειστό γήπεδο Αγίου Θωμά Αμαρουσίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα πετοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, η έναρξη του αγώνα είχε προγραμματιστεί στις 19:00, αλλά γύρω στις 17:00 είχαν συγκεντρωθεί περίπου 2 χιλιάδες άτομα έξω από το γήπεδο, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν διέθεταν εισιτήριο.

Στις 17.40 και λόγω της αυξημένης προσέλευσης φιλάθλων, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αποφασίστηκε το άνοιγμα των θυρών του γηπέδου.

Στη συνέχεια, γύρω στις 18.15, και ενώ είχαν εισέλθει εντός του γηπέδου περί τα 500 άτομα, φίλαθλοι που βρίσκονταν εξωτερικά των θυρών 3 και 6 του γηπέδου, μαζί με αυτούς που βρίσκονταν εντός, πραγματοποίησαν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ταυτόχρονες επιθέσεις προς τις στατικές αστυνομικές δυνάμεις ρίχνοντας πέτρες, μπουκάλια και βαρελότα.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων υπήρξε ο τραυματισμός 4 αστυνομικών και συγκεκριμένα, δύο με χτυπήματα στο κεφάλι από πέτρα, ένας στον ώμο από πέτρα και ένας με χτυπήματα στο πρόσωπο και εξάρθρωση ώμου. Επίσης προκάλεσαν φθορές σε κοινόχρηστους χώρους του γηπέδου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι δυνάμεις αποκατάστασης τάξης, που λάμβαναν μέτρα στο γήπεδο, πραγματοποίησαν εξωτερικά του γηπέδου χρήση των αναγκαίων μέσων, αποσκοπώντας στον απεγκλωβισμό των στατικών δυνάμεων και στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και την αποτροπή νέων επιθέσεων.

Τέλος από την ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι «ο εν λόγω αγώνας πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο με πρωτοβουλία της γηπεδούχου ομάδας, αν και από την Ελληνική Αστυνομία είχε ζητηθεί η διεξαγωγή του στο Ο.Α.Κ.Α., λόγω της μικρής χωρητικότητας του προαναφερόμενου γηπέδου και της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης φιλάθλων, ενώ παράλληλα ως χρόνος για το άνοιγμα των θυρών και την είσοδο τον φιλάθλων καθορίστηκε η 17.45 ώρα, αν και η γηπεδούχος ομάδα είχε προτείνει την 18.00 ώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ