today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ρ.Χάμπεκ: Η απόφαση για αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία ήρθε “κάπως αργά”

Η απόφαση για την παροχή στην Ουκρανία γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 1 και 2 ήρθε «κάπως αργά», εκτίμησε σήμερα ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Με την απόφαση να στείλουμε άρματα μάχης κάνουμε ό,τι μπορούμε», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit. «Κάπως αργά, αλλά έγινε», πρόσθεσε ο Χάμπεκ.

«Όλοι περιμένουν μια φοβερή ρωσική επίθεση. Η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να ενισχύει τις επιθέσεις της τις τελευταίες εβδομάδες. Ο χρόνος πιέζει», εκτίμησε ο πολιτικός των Πρασίνων.

Ωστόσο ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε ότι η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία «δεν είναι μια συζήτηση που κάνουμε». Η Γερμανία δεν διαθέτει F-16, τα αμερικανικά μαχητικά τα οποία κυρίως ζητεί το Κίεβο.

Αυτή την περίοδο η Γερμανία επικεντρώνεται «στο πώς θα μπορέσει να μεταφέρει γρήγορα στην Ουκρανία Leopard- 1-Panzer, Leopard- 2- Panzer και οτιδήποτε άλλο».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας από τους βασικούς στόχους του Βερολίνου είναι να μην εμπλακεί το ίδιο στον πόλεμο. «Αυτό είναι ένα όριο το οποίο πρέπει να προσέξουμε», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ