today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Γ.Οικονόμου: Σημαντικό για τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της χώρας να ολοκληρώνονται οι κυβερνητικές θητείες

«Βασική μέριμνα του κ. Τσίπρα είναι να συσπειρώσει, μέσω τεχνητής όξυνσης, το κομματικό του ακροατήριο, το οποίο θα του είναι χρήσιμο την επομένη των εκλογών, όταν και θα πρέπει να υπερασπιστεί τη 15χρονη παρουσία του στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει άλλη μια ευκαιρία διαιώνισης της θέσης του», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ωστόσο υπογραμμίζει πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών «μένει παγερά αδιάφορη στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να φέρει το διάλογο σε επίπεδο μετεμφυλιακό».

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών αναφέρει πως «ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι βλέπει το θέμα απόλυτα θεσμικά και δεν υποτάσσει το χρονισμό των εκλογών σε καμιά σκοπιμότητα. Είναι σημαντικό για τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της χώρας να ολοκληρώνονται οι κυβερνητικές θητείες».

Αναφορικά με τη λήψη θετικών μέτρων ενόψει των εκλογών που χρεώνει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά πως σε όλη τη διάρκεια της θητείας της η κυβέρνηση έχει φέρει μια πλειάδα από θετικά μέτρα «για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις των μέγα-κρίσεων που σάρωσαν όλο τον πλανήτη την τελευταία τριετία. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η πρόοδος της οικονομίας μας και οι ευρωπαϊκές πολιτικές». Και προσθέτει: «Οι Έλληνες έχουν να περιμένουν πολλά περισσότερα από εμάς, αφού δείξαμε πως ό,τι είπαμε, το κάναμε».

Για τη στήριξη που παρείχε η χώρα μας στη δοκιμαζόμενη από τον Εγκέλαδο Τουρκία, ο κ. Οικονόμου τονίζει πως η Ελλάδα προσφέρθηκε πρώτη να παράσχει βοήθεια καθώς «είναι παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας και συνεννόησης και οι πολιτικές μας στην ευρύτερη περιοχή εμπεδώνουν κλίμα ασφάλειας, πράγμα που αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται από τον διεθνή παράγοντα, με πολλαπλά οφέλη για την πατρίδα μας».

Όσον αφορά την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και το κατά πόσον αυτή «ευνοεί το πρώτο κόμμα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει πως «Η ρύθμιση δεν έρχεται ούτε ξαφνικά, ούτε σε νομικό κενό, αλλά ως επιστέγασμα μιας συνολικής προσπάθειας της Πολιτείας να διασφαλίσει και να εγγυηθεί τη Δημοκρατία, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Στόχος της νέας διάταξης είναι να θέσει τις προϋποθέσεις, ώστε εγκληματικές οργανώσεις να μην ανακηρύσσονται από τον Άρειο Πάγο ως κόμματα και να μην συμμετέχουν στις εκλογές με μανδύα κόμματος. Η Δημοκρατία, παρότι Πολίτευμα της ανοχής και της ελευθερίας, δεν πρέπει να είναι θεσμικά αφελής. Η αφέλεια και η έλλειψη προνοητικότητας έχουμε διδαχθεί ότι πληρώνονται ακριβά στην παγκόσμια πολιτική ιστορία». Ξεκαθαρίζει επίσης: «Κανένας μικροκομματικός υπολογισμός δεν οδηγεί τη σκέψη μας. Η Νέα Δημοκρατία θαρραλέα ξεσκέπασε και οδήγησε στο εδώλιο την Χρυσή Αυγή. Η Νέα Δημοκρατία είναι που μάχεται έμπρακτα, από συστάσεώς της, κάθε έκφανση της ακροδεξιάς. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κρύβεται πίσω από ανιστόρητους ισχυρισμούς και δικολαβικά τερτίπια, ώστε να δικαιολογήσει το ότι αποτελεί και πάλι εξαίρεση».

Κληθείς να απαντήσει για εν δυνάμει συνεργασίες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας, ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως «στη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για το ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη στη δύσκολη αυτή συγκυρία, ώστε να υπάρξει σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια στη διακυβέρνηση. Δεν είναι καιρός για περιπέτειες και ολιγωρίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ