today-is-a-good-day
19 C
Athens

Η Αθήνα στον ρυθμό της Αποκριάς από 16 έως 27 Φεβρουαρίου

Από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και για 12 ημέρες, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα πολύχρωμο αποκριάτικο ξεφάντωμα, στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Συνολικά 67 εκδηλώσεις με ελεύθερη συμμετοχή περιμένουν μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τις Απόκριες σε 55 διαφορετικά σημεία, σε κάθε γωνιά της πόλης.

Το πλούσιο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, που θα ολοκληρωθεί στις 27 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας στον λόφο του Φιλοπάππου, επιμελήθηκαν οι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη, με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9.84 και του This is Athens.

Το διασκεδαστικό «γαϊτανάκι που ξετυλίγεται σε όλη την Αθήνα, φέρνοντας το πνεύμα της Αποκριάς σε κάθε γειτονιά της, συνθέτουν συναυλίες, μουσικές διαδρομές, παραδοσιακά δρώμενα, αποκριάτικες παιδικές γιορτές, αλλά και ξέφρενα πάρτι και δράσεις για όλη την οικογένεια στους χώρους πολιτισμού του Δήμου.

«Φέτος δίνουμε ραντεβού στις γειτονιές, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, για να χαρούμε όλοι μαζί -σαν μια μεγάλη παρέα- την Αθήνα της Αποκριάς. Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει μία μεγάλη αποκριάτικη γιορτή με πολλές και ξεχωριστές εκδηλώσεις που επιμελούνται με ιδιαίτερη φροντίδα οι φορείς του Δήμου Αθηναίων. Καλούμε όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να βγουν στους δρόμους και να χαρούν με τα παιδιά τους τα πλούσια εορταστικά δρώμενα που θα εκτυλιχθούν για 12 ημέρες σε μερικά από τα ομορφότερα σημεία της Αθήνας», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη (16 Φεβρουαρίου), σε μία γιορτή που συνδυάζει την παράδοση, με τη μουσική και το γλέντι. Το κοινό θα συναντήσει τον μποέμ τραγουδοποιό Παντελή Αμπαζή και το συγκρότημα «Ανωτάτη Ζαμπετική» στη Βαρβάκειο, θα διασκεδάσει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ αποκριάτικα παραδοσιακά και μουσικά δρώμενα θα γεμίσουν μουσικές και χορούς τους γύρω δρόμους.

Η μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού στην πόλη κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, παραδοσιακά στον Λόφο του Φιλοπάππου. Θα πετάξουμε ψηλά τον χαρταετό και θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα σε ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι με την αγαπημένη τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά.

Περισσότερες πληροφορίες, το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και φωτογραφίες, θα βρείτε εδώ:

https://www.dropbox.com/scl/fo/hcskzovtghlqz17zmmhgi/h?dl=0&rlkey=in1w46fujp2r6larwhcibyzqa

και στο cultureisathens.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ