today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Χρ. Δήμας: Περίπου 700.000 ευρώ θα διατεθούν στο λιμάνι Λουτρακίου για την ενίσχυση της αλιευτικής δραστηριότητας

Περίπου 700.000 ευρώ θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ στο λιμάνι Λουτρακίου για την ενίσχυση της αλιευτικής δραστηριότητας.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την έγκριση της Πράξης «Βελτίωση Λιμενικών Υποδομών και εξοπλισμού Αλιευτικού Καταφυγίου Λουτρακίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» και στο Μέτρο 3.1.23, προϋπολογισμού δημοσίας δαπάνης 688.186,79 ευρώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Περίπου 700.000 ευρώ στο λιμάνι Λουτρακίου για την ενίσχυση της αλιευτικής δραστηριότητας.Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση απαραίτητου εξοπλισμού για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του Αλιευτικού Καταφυγίου και τον ασφαλή ελλιμενισμό των επαγγελματικών αλιευτικών»

Η ανακοίνωση

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αναφέρει ότι σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου – Περαχώρας επετεύχθη η έγκριση της Πράξης «Βελτίωση Λιμενικών Υποδομών και εξοπλισμού Αλιευτικού Καταφυγίου Λουτρακίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» και στο Μέτρο 3.1.23.

Η πράξη είναι προϋπολογισμού δημοσίας δαπάνης 688.186,79 ευρώ, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αλιευτικού καταφυγίου Λουτρακίου, με στόχο τον ασφαλή ελλιμενισμό των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

1. Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και ιστών, pillar υδροδότησης-ρευματοδότησης- πυρόσβεσης και συνδέσεις με τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

2. Προμήθεια και εγκατάσταση προσκρουστήρων και δεστρών για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών.

3. Προμήθεια και εγκατάσταση θαλάσσιου αντιρρυπαντικού εξοπλισμού (προμήθεια πλωτού φράγματος και απαραίτητων υλικών).

4. Τοποθέτηση φανού ναυσιπλοΐας.

Η πράξη αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους 2023 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Στη ανακοίνωση αναφέρεται άλλο η ότι ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιωργος Γκιωνης, δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση του έργου, το λιμάνι Λουτρακίου αναδεικνύεται ως πόλος έλξης για την ανάπτυξη της αλιευτικής δραστηριότητας και συμβάλει στην ενίσχυση της γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

Πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο για το Λουτράκι και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα Χρίστος Δήμας, για την άμεση ανταπόκριση, υποστήριξη και συνδρομή του στα ζητήματα που αφορούν στον δήμο μας.

Επίσης, θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας Κώστα Δήμου και τον υπάλληλο Ιωάννη Σπινάρη γιατί μέσα από το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικής δουλειάς καταφέραμε να φτάσουμε σήμερα να υλοποιούμε σημαντικά έργα που χρειάζεται ο τόπος μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών πόρων και Υποδομών του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτριο Παπαγιαννίδη για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα ένταξης του έργου, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ δήμου και υπουργείου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ