today-is-a-good-day
17 C
Athens

Στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο η συνάντηση Ζελένσκι με Μακρόν και Σολτς

Εν αναμονή του Βολοντιμίρ Ζελένσκι τελεί το Παρίσι, χωρίς προς το παρόν να έχει αποσαφηνιστεί, προφανώς για λόγους ασφαλείας, ούτε η ακριβής ώρα άφιξης, ούτε το μέσο μεταφοράς του από το Λονδίνο, το οποίο ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέπτεται από σήμερα το πρωί, φθάνοντας με ένα C-17 Globemaster της Royal Air Force που απογειώθηκε από την Πολωνία.

Το βέβαιο είναι ότι στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων θα βρίσκεται, εκτός από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ότι οι τρεις ηγέτες θα έχουν δείπνο εργασίας. Βέβαιο είναι επίσης ότι Μακρόν και Σολτς θα είναι αύριο στις Βρυξέλλες για να λάβουν μέρος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Όσο για τον Ουκρανό πρόεδρο, αν και δεν έχει ακόμη επισήμως επιβεβαιωθεί, θα βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει τον λόγο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άγνωστο παραμένει αν θα επισκεφθεί και την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν πάντως λόγο για ενόχληση της ουκρανικής πλευράς από το γεγονός ότι διέρρευσε πρόωρα στον Τύπο το πρόγραμμα του Ουκρανού προέδρου στη Γαλλία, κάτι που δεν συνέβη κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ