today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Συνάντηση Μελόνι-Κρίστερσον για το μεταναστευτικό

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στην Στοκχόλμη, με τον Σουηδό ομόλογό της, Ουλφ Κρίστερσον. Η συνομιλία τον δυο πρωθυπουργών είχε ως κύριο θέμα το μεταναστευτικό, στα πλαίσια της ατζέντας του σουηδικού εξαμήνου προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, η Ιταλία ζήτησε να δοθεί προσοχή στον μεσογειακό διάδρομο και στην υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων. Τα κείμενα βάσει των οποίων ξεκίνησε η όλη συζήτηση αποτελούν σημαντικά βήματα προόδου. Οι συνομιλίες μας γίνονται σε ακτίνα τριακοσίων εξήντα μοιρών, με στόχο να φτάσουμε σε μια συνθετική πρόταση η οποία να μπορεί να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντά μας», δήλωσε η Μελόνι, μετά την συνάντηση.

«Το κύριο θέμα, παραμένει η διεθνής συνεργασία: να προσφέρουμε εναλλακτικές σε όσους φεύγουν από τις χώρες τους. Η Ιταλία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και αν το έκανε πιο έντονα και η Ευρώπη, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Η Μελόνι, τέλος, υπογράμμισε ότι «σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, η Ιταλία αντιμετωπίζει καθημερινές δυσκολίες» και ότι, την στιγμή που γίνεται μεγάλη αναφορά στην υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων της, η Ένωση θα πρέπει να ρίξει το πιο σημαντικό βάρος, στις πρωτογενείς μεταναστευτικές ροές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ