today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία

Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας IG@work, στην οποία παρουσιάζονται οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε βιομηχανίες και ταχέα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές επιχειρήσεις και startups, και συνδέονται με ανθρώπους που θέλουν να επαναπατριστούν ή ψάχνουν το επόμενο βήμα της καριέρας τους ανακοίνωσε ο ΣΕΒ. Ήδη στην πλατφόρμα έχουν καταχωρηθεί πάνω από 400 αγγελίες από 88 επιχειρήσεις.

Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας όπως αναφέρει ο ΣΕΒ είναι η ενίσχυση στην πράξη της δυνατότητας των επιχειρήσεων να βρίσκουν τους ανθρώπους που χρειάζονται. Ταυτόχρονα, διευρύνονται οι ευκαιρίες απασχόλησης για το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο κεφάλαιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα αναζήτησης ανάμεσα σε εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες και δυναμικότερες τεχνολογικές startups της Ελλάδας.

Το IG@work σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Επιτροπή Καινοτομίας του ΣΕΒ σε συνεργασία με τη Workable, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Innovative Greeks. Απευθύνεται αποκλειστικά στις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ και στις νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Elevate Greece.

Ο κ. Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ, σημειώνει: «Το 2020 η Επιτροπή Καινοτομίας του ΣΕΒ ξεκίνησε την πρωτοβουλία Innovative Greeks, αξιοποιώντας το δίκτυο των Ελλήνων του εξωτερικού. Η επιτυχημένη πρωτοβουλία των Innovative Greeks έδωσε την ευκαιρία στους εφευρετικούς Έλληνες να γνωριστούν μεταξύ τους και να συνεργαστούν, και σήμερα εμπλουτίζεται με ένα νέο εργαλείο, το IG@work. Βάζουμε ένα σημαντικό λιθαράκι για να φέρουμε πίσω στη χώρα νέους και ικανούς Έλληνες, που τα χρόνια της οικονομικής κρίσης έφυγαν σε αναζήτηση καλύτερης εργασιακής προοπτικής. Οι νέοι αυτοί προέρχονταν από το πιο παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και η μεγάλη πλειοψηφία τους ήταν απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης. Η επιχειρηματική κοινότητα αγκαλιάζει τη νέα αυτή πρωτοβουλία και πιστεύουμε ότι θα επιστρέψει αξία σε όλους και ιδιαίτερα στους καινοτόμους Έλληνες».

Η πλατφόρμα λειτουργεί στη διεύθυνση: https://www.igwork.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ