today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Μ.Βαρβιτσιώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει οτιδήποτε για να σχηματίσει οποιοδήποτε μέτωπο ενόψει εκλογών

«Εμείς διεκδικούμε την αυτοδυναμία, γιατί η αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτή την τετραετία λειτούργησε πολύ καλύτερα από ό, τι οι προηγούμενες συμμαχικές κυβερνήσεις. Και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν, ακόμη και κωλοτούμπα με τον εαυτό του, για να μπορέσει να σχηματίσει οποιοδήποτε μέτωπο ενόψει των εκλογών. Το έχει κάνει και στο παρελθόν, άλλωστε».

Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας έδωσε τρεις ώρες συνέντευξη Τύπου, για να δικαιολογήσει την αποτυχία του στη Βουλή με την πρόταση μομφής «η οποία του γύρισε μπούμερανγκ» και ότι προκαλεί τεχνητή όξυνση του κλίματος, που θυμίζει τις περιόδους του 2012 και του 2015. Ωστόσο, ανέφερε, «σήμερα δε βλέπουμε τον κόσμο να είναι στα κάγκελα. Χθες μετά βίας γέμισε ένα μικρό κλειστό γήπεδο στο Περιστέρι».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα εκβιασμού από τη Νέα Δημοκρατία προς οποιονδήποτε. Και ερωτηθείς για το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης», απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πλέον δημοκράτης πρωθυπουργός και όχι «ο απολογούμενος πρωθυπουργός των υπουργών που βρίσκονται στο Ειδικό Δικαστήριο ή των υπουργών που καταδικάζονται από το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται για την κατάσταση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, ως αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, σημείωσε ότι «σε όλες τις τελευταίες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα καταγράφεται η πρόοδος που έχει σημειώσει η χώρα στην εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνη που άλλαξε τη ρύθμιση που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα παραμονές των εκλογών του 2019 για μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, για την οποία «μας κρεμάσανε τότε στα μανταλάκια στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ