today-is-a-good-day
15.6 C
Athens

Πούτιν: Να σταματήσει ο βομβαρδισμός ρωσικών περιοχών από το ουκρανικό έδαφος

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως ο στρατός της Ρωσίας πρέπει να σταματήσει τον βομβαρδισμό ρωσικών περιοχών από το ουκρανικό έδαφος, που όπως είπε έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους άστεγους ή χωρίς ηλεκτρικό.

Ο Πούτιν μιλούσε σε μια κυβερνητική σύσκεψη για την αποκατάσταση κατεστραμμένων κατοικιών και υποδομών σε περιοχές της νοτιοδυτικής Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία.

“Βέβαια, η κύρια αποστολή είναι να εξαλειφθεί η ίδια η πιθανότητα βομβαρδισμού. Όμως αυτή είναι η δουλειά του υπουργείου Άμυνας”, δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με τον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Η Ουκρανία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για πλήγματα μέσα στο ρωσικό έδαφος, αλλά τα χαρακτηρίζει “κάρμα” για την εισβολή της Μόσχας, η οποία έχει ισοπεδώσει ουκρανικές πόλεις και θέτει συστηματικά στο στόχαστρο τις ενεργειακές υποδομές της χώρας, αφήνοντας συχνά τους ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό και νερό μέσα στο καταχείμωνο.

Ο Πούτιν ανέφερε τις ρωσικές περιοχές Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ, καθώς και την Κριμαία, την οποία απέσπασε η Ρωσία από την Ουκρανία και την προσάρτησε το 2014, ως περιοχές όπου κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί.

Ο κόσμος αντιμετωπίζει “πολύ οξέα” προβλήματα και χρειάζονται επιδιορθώσεις και αποζημίωση, είπε.

“Πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση, έχασαν τα σπίτια τους, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε συγγενείς ή σε προσωρινούς τόπους κατοικίας, αντιμετώπισαν διακοπές στην παροχή νερού, θέρμανσης και ηλεκτρισμού”, είπε.

Τα σχόλιά του δείχνουν την απόγνωση της Μόσχας απέναντι στη συχνότητα των επιθέσεων στη νότια Ρωσία, που περιλαμβάνουν πλήγματα σε χώρους όπως υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας και αποθήκες όπλων και καυσίμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ