today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Τσιτσιπάς στον τελικό του Australian Open: Παλεύω για το No1

Με στόχο το 10ο τρόπαιο στην καριέρα του (δύο masters, έξι 250άρια κι ένα ATP Finals τα προηγούμενα) και πρώτο Grand Slam (δεύτερος τελικός μετά το Roland Garros) θα παίξει την Κυριακή (29/01, 10:30 ώρα Ελλάδας) ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο μεγάλο τελικό του Australian Open.

Εάν τα καταφέρει, παράλληλα, θα ανέβει για πρώτη φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, κάτι που όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά τη νίκη στον ημιτελικό επί του Κατσάνοφ, το σκέφτεται πάρα πολύ!

Ο 24χρονος πρωταθλητής μιλώντας στους δημοσιογράφους δεν παρέλειψε να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για Παγδατή και Φιλιππούση, ενώ όταν ρωτήθηκε και πάλι για την Μάργκοτ Ρόμπι παρουσιάστηκε πιο… συγκρατημένος και τόνισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ο τελικός και τίποτ΄ άλλο.

Οι δηλώσεις του Έλληνα τενίστα:

Ρωτήθηκε τι σημαίνει για εκείνον η πρόκριση στον τελικό: «Έβλεπα πριν από μερικά χρόνια τον Μάρκο Παγδατή να προσπαθεί να βρεθεί σ΄ έναν τελικό. Κάτι που ονειρευόμουν από παιδί. Είναι σπουδαίο να έχω απέναντί μου τους κορυφαίους του κόσμου. Ο Παγδατής μπορεί να μην τα κατάφερε τότε, αλλα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου και τον θεωρώ ως ένα από τα πρότυπά μου.»

Για τη στήριξη που του παρέχει ο κόσμος ανέφερε: «Νιώθω ευλογημένος που μπορώ να παίζω τένις σε αυτό το επίπεδο. Για πολλά χρόνια η επιθυμία μου ήταν να βάλω το ελληνικό τένις στον χάρτη.

Ξέρω ότι δε σημαίνει πάρα πολλά για τους Αυστραλούς, που βγάζουν παίκτες συνεχώς, αλλά προερχόμενος από μία μικρή χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη γι΄ αυτή την υποστήριξη. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω τόσο καλή μεταχείριση εδώ. Θα δούμε, λοιπόν, τι θα συμβεί στον τελικό.»

Τι το διαφορετικό έκανε στο 4ο σετ μετά τον τρόπο που έχασε το 3ο, είπε: «Δεν ήμουν πολύ επιθετικός στο 3ο σετ. Γυρνώντας πίσω θα μπορούσα να βάλω περισσότερη πίεση στην μπάλα. Ίσως να το διαχειριζόμουν διαφορετικά, αλλά δεν έχει σημασία.

Αυτό που μετρά είναι ότι βρήκα τον τρόπο να πάρω τη νίκη. Σκέφτηκα πόσο σκληρά έχω δουλέψει για να βρεθώ εδώ. Δεν έκλεισα το ματς στο 3ο σετ. Τέτοιες στιγμές πρέπει να συγκεντρωθείς περισσότερο και πάντα να έχεις τον ήχο των φιλάθλων στο βάθος, να ακούς τους πανηγυρισμούς τους.»

Σε ερώτηση που του τέθηκε, για το τι έχει αλλάξει με τον Μαρκ Φιλιππούση στην ομάδα του, επισήμανε: «Έχει φέρει την αίσθηση του χιούμορ στην ομάδα, αλλά και το σερβίς – βόλεϊ, που δεν το χρησιμοποιώ πολύ ακόμα, αλλά υπάρχει.»

Για το αν έχει κάποια προτίμηση για τον αντίπαλό του στον τελικό: «Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει εννέα φορές το Australian Open και από την άλλη υπάρχει ένας τενίστας της γενιάς μου (Πολ), με τον οποίο έχω παίξει πολλές φορές στα τζούνιορ. Είναι ωραίο να τον βλέπω να φτάνει τόσο ψηλά, στα ημιτελικά. Εγώ θέλω να ετοιμάσω το σώμα μου και να προετοιμαστώ σωστά για τη μεγάλη μέρα.»

Για την προοπτική να ανέβει στην κορυφή της ATP σχολίασε: «Μου αρέσει ο αριθμός 1. Είναι στιγμές για τις οποίες δουλεύω σκληρά, όπως ένας τελικός Grand Slam. Παλεύω για να φτάσω στο νο1. Είναι όνειρο να βρεθώ εκεί κάποια μέρα. Χαίρομαι που αυτή η ευκαιρία μου παρουσιάζεται στην Αυστραλία. Δε μένει παρά να το κάνουμε.»

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί (ξανά) για την Μάργκοτ Ρόμπι και το αν θέλει να τη δει στον τελικό: «Το πλάνο για εμένα είναι να κάνω την δουλειά μου σωστά, να παίξω καλό τένις. Έχω πει ότι την θαυμάζω, είναι καλή ηθοποιός, αλλά είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ