today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Ουκρανία: Ο στρατός κατέρριψε 47 από τους 55 πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 47 από τους 55 πυραύλους που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία, ανακοίνωσε ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι.

Η αντιαεροπορική άμυνα “κατέστρεψε 47 πυραύλους κρουζ, εκ των οποίων 20 κοντά στην πρωτεύουσα” Κίεβο, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram.

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν συνολικά 55 πυραύλους από αέρος και θαλάσσης, πρόσθεσε ο Ζαλούζνι.

“Ο στόχος των Ρώσων παραμένει ο ίδιος: ψυχολογική πίεση στους Ουκρανούς και η καταστροφή κρίσιμων υποδομών”, σημείωσε.

Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέα πυραυλικά πλήγματα σήμερα το πρωί στην Ουκρανία στη διάρκεια της ώρας αιχμής, μια μέρα μετά την εξασφάλιση από το Κίεβο των δεσμεύσεων Δυτικών για την παροχή σύγχρονων αρμάτων μάχης για την προσπάθειά του να απωθήσει τη ρωσική εισβολή.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στα σημερινά ρωσικά πλήγματα και ζωτικής σημασίας υποδομές υπέστησαν ζημιές στην περιφέρεια της Οδησσού, στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Η σημερινή πυραυλική επίθεση ακολούθησε επίθεσης με drone στη διάρκεια της νύχτας, κατά την οποία οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν και τα 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν, μεταξύ των οποίων 15 πάνω από το Κίεβο, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ