today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κ. Ζαχαριάδης: Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση που θεσμοθέτησε τη διαφθορά με τις απευθείας αναθέσεις

«Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που χρωστάνε 400 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και που θεσμοθέτησαν τη διαφθορά με τις απευθείας αναθέσεις», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, για όσα η ΝΔ αναφέρει μετά την κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που εξελίσσεται στην Ολομέλεια επί της προτάσεως δυσπιστίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και την παρουσία του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

«Kύριε Χατζηδάκη, είδα ήρθατε στην αίθουσα και πραγματικά θέλω να ακούσω τι θα πείτε. Σας παρακολουθούσε η ΕΥΠ, σας παρακολουθούσε ο φίλος σας, επί 30 χρόνια, που σας εμπιστεύεται. Αυτός ο οποίος δήλωνε από αυτό εδώ το βήμα, στις 8 Δεκέμβρη, ότι πώς είναι δυνατό να σας παρακολουθεί, σας παρακολουθούσε. Πέρα από την πολιτική, πέρα από τις διαφωνίες, πέρα από τις απόψεις, υπάρχει και ένα άλλο πράγμα: Η αξιοπρέπεια. Και αν ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει κάθε ίχνος της αξιοπρέπειάς του, εγώ πιστεύω ότι δεν την έχετε χάσει. Έχετε μια ευκαιρία εδώ, από το βήμα, να μιλήσετε για τα θέματα αυτά με αξιοπρέπεια», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε, εξάλλου, ότι από τη δύναμη των 156 βουλευτών της ΝΔ, στην Ολομέλεια θα τοποθετηθούν 83 βουλευτές. «Δεν μπορέσατε ούτε τους βουλευτές σας να βάλετε να μιλήσουν», σημείωσε.

Όσον αφορά τη στάση που έχει τηρήσει η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για της παρακολουθήσεις, τόνισε πως «όταν η ανεξάρτητη Αρχή ξεσκεπάζει την πραγματικότητα, ξεσκεπάζει την καμόρα, για την καμόρα φταίει η πραγματικότητα».

Επίσης, μίλησε για «πολιτικό νανισμό του κ. Μητσοτάκη και μικροψυχία», που, όπως είπε, «έδωσε τον ανιψιό και τον κολλητό του για να σωθεί ο ίδιος, αν και η ευθύνη του είναι προσωπική και αμετάθετη, αντικειμενική και αμεταβίβαστη».

Για όσα ειπώθηκαν από την κυβέρνηση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με «μαύρα λεφτά» και «βαλίτσες με χρήματα», ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε: «Κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι; Εσείς που χρωστάτε 400 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. Ποιοι; Εσείς που έχετε θεσμοθετήσει τη διαφθορά με τις απευθείας αναθέσεις. Εμείς απαντάμε ευθέως, δεν έχουμε πάρει ένα σεντ στα κομματικά ταμεία. Μηνύσεις έγιναν και θα γίνουν, όπου χρειάζεται. Πείτε μας, όμως, εσείς που χρωστάτε 400 εκατομμύρια, κάνετε πλουσιοπάροχες εκλογές, πώς τα κάνετε όλα αυτά, με τη βουλευτική αποζημίωση το κάνετε αυτό; Γνωριζόμαστε σε αυτήν την αίθουσα…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ