today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Γ.Οικονόμου: Η χώρα μας δεν θα ζητήσει κανενός την άδεια για το πως θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα

«Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, εστάλη και 112 για το λεκανοπέδιο, είναι σε εγρήγορση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών για την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Αττική. Σε ό,τι αφορά στην εν εξελίξει συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ευρύτερα το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κ. Οικονόμου επέμεινε πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ προχωρά σε εργαλειοποίηση της ανεξάρτητης αρχής, ενώ αναφερόμενος εκ νέου στη δράση ρυπαρών δικτύων, όπως τα χαρακτήρισε, σημείωσε πως υπάρχει συστηματική και προνομιακή διοχέτευση σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις υλικού, που κόβεται και ράβεται. «Όποιος επιθυμεί να μάθει ονόματα δεν έχει παρά να απευθυνθεί στον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας, σε αυτούς δηλαδή που κατέχουν προνομιακά και δημοσιεύουν αυτό το υλικό», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Κληθείς, δε να σχολιάσει το περιεχόμενο τηλεοπτικών συνεντεύξεων του μέλους της ΑΔΑΕ, κυρίας Παπανικολάου, ο κ. Οικονόμου επικαλέστηκε τα λεγόμενα της, έκανε λόγο για ενδιαφέρουσες δηλώσεις, δίδοντας έμφαση στη συνεργασία της με πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο πέρασμα της από την ΕΥΠ.

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών και συγκεκριμένα στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Τουρκία, ο κ. Οικονόμου διεμήνυσε ότι «η χώρα μας δεν δέχεται υποδείξεις για το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, ούτε και θα ζητήσει κανενός την άδεια για το πως θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα είναι μία δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, και η αναβάθμιση του διεθνούς της κύρους συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ