today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Γ. Γεωργαντάς: Η μόνη βεβαιωμένη εκτροπή είναι το «έξι στα έξι» του κ. Τσίπρα

Υπάρχει μόνο μία βεβαιωμένη και ομολογημένη εκτροπή, που είναι η κουβέντα του Αλέξη Τσίπρα για «έξι στα έξι», όπως ανέφερε στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Πριν ξεκινήσει αύριο η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναφέρει ποιος είναι αυτός ο αντιθεσμικός δίαυλος επικοινωνίας, που του επιτρέπει να ξέρει από πριν ποιο αίτημα να κάνει, για ποια πρόσωπα και τι απάντηση θα πάρει, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, αυτό το «έξι στα έξι» είναι η μόνη βεβαιωμένη εκτροπή, και όλες οι άλλες είναι διερευνώμενες, σύμφωνα με το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας. «Εκτός εάν πείτε ότι είναι θεσμικό κάποιος από την ΕΥΠ ή από αλλού να ενημερώνει επιλεκτικά όποιον αρχηγό επιθυμεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε, επίσης, από την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει απαντήσεις σχετικά με την αναφορά της στην πρόταση δυσπιστίας, ότι «η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων εργαλειοποίησαν την εθνική ασφάλεια χάριν αλλότριων συμφερόντων είναι επικίνδυνοι για τη χώρα», όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι δεν υπάρχουν σύνορα, και όταν η ΝΔ τα θωράκισε με αποτελέσματα.

Κάλεσε, δε, τον κ. Τσίπρα να μιλήσει για τους δύο κατηγορούμενους υπουργούς του, καθώς και για τις «σκοπιμότητες» πίσω από την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, τρεις ημέρες πριν τη διάλυση της Βουλής το 2019.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τον δρόμο της δήθεν θεσμικής εκτροπής που καταγγέλλει. «Αυτή τη θεσμική εκτροπή, πρώτοι εσείς, σίγουρα και ομολογημένα, την έχετε κάνει με το “έξι στα έξι”», υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ