today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ζελένσκι: Ευχαριστούμε ειλικρινά τον καγκελάριο και όλους τους φίλους μας στη Γερμανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα, στη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ότι είναι “ειλικρινά ευγνώμων” για το πράσινο φως που έδωσε το Βερολίνο προκειμένου να αποσταλούν άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο.

“Ευχαριστούμε ειλικρινά τον καγκελάριο και όλους τους φίλους μας στη Γερμανία”, έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter, δευκρινίζοντας πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Σολτς.

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα απηύθυνε έκκληση σε όλες τις χώρες που έχουν άρματα μάχης Leopard 2 σε λειτουργία να “παράσχουν όσα περισσότερα είναι δυνατό” προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία να αποκρούσει την εισβολή της Ρωσίας.

“Άρα ο συνασπισμός των αρμάτων μάχης έχει σχηματιστεί. Όλοι όσοι αμφέβαλλαν ότι αυτό θα μπορούσε ποτέ να συμβεί βλέπουν τώρα: για την Ουκρανία και τους εταίρους τίποτε δεν είναι αδύνατο”, έγραψε στο Twiiter.

“Απευθύνω έκκληση σε όλους τους νέους εταίρους που έχουν εν λειτουργία άρματα μάχης Leopard 2 να συμμετάσχουν στον συνασπισμό και να παράσχουν όσα περισσότερα από αυτά είναι δυνατό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ