today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ν.Φίλης: Σε λίγους μήνες ο λαός θα κάνει την τελική εκκαθάριση του καθεστώτος Μητσοτάκη

Σήμερα, 8 χρόνια από την εκλογική νίκη του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ στις 25/1/2015, αναλαμβάνουμε μια νέα ιστορική πρωτοβουλία, να απαλλάξουμε τη χώρα από το όνειδος της παραμονής της ΝΔ στην εξουσία, τόνισε στην ομιλία του, ο εκ των εισηγητών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, Νίκος Φίλης. “Σπάμε τον πάγο” της εκτροπής και της συγκάλυψης των υποκλοπών” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: Σε λίγους μήνες, σε μιαν άλλη ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή 25η Ιανουαρίου, ο λαός θα κάνει την τελική εκκαθάριση του καθεστώτος Μητσοτάκη, και θα φέρει στη εξουσία μια νέα προοδευτική-δημοκρατική κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, εδώ και μερικούς μήνες, η πολιτική ζωή εισήλθε στο ολισθηρό μονοπάτι μιας τεράστιας θεσμικής εκτροπής, σε αυτό που ο κ. Μητσοτάκης “τόλμησε να αποκαλέσει βούρκο”. Όχι, κε Μητσοτάκη. Βούρκος είναι οι υποκλοπές που διαπράξατε και η συγκάλυψη, είναι οι πολλαπλές εκτροπές, η κατά παραγγελία εισαγγελικές γνωμοδοτήσεις τύπου Ντογιάκου, ο πόλεμος και οι ύβρεις απέναντι στην ΑΔΑΕ και τον άξιο δημόσιο λειτουργό και δικαστή, “κύριο με κεφαλαίο κάππα”, Χρήστο Ράμμο. Βούρκος είναι να μιλάει η ΝΔ για επισύνδεση Ράμμου-ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ύβρεις απέναντι στους συνταγματολόγους, που τελευταία, με πρωταγωνιστές παράγοντες του ακραίου κέντρου, κάνουν μπούλιγκ ακόμα και απέναντι σε πρόσωπα όπως οι κκ Βενιζέλος και Αλιβιζάτος, που για δικούς τους λόγους αποφάσισαν να μην σταθούν στο πλευρό όσων εξευτελίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και να τονίσουν ότι το “Μένουμε Ευρώπη” σημαίνει υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Ο κ. Φίλης είπε ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης η παραίτηση του πρωθυπουργού, για λόγους αξιοπρέπειες και αξιοπιστίας του πολιτικού του χώρου, θα ήταν επιβεβλημένη. Δείτε τον Βρετανό Μπ. Τζόνσον, που για ελαφρύτερο παράπτωμα, παραιτήθηκε. Εδώ, δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη, σημείωσε ο κ. Φίλης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, που σημείωσε ότι “ο πρωθυπουργός πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί” επέκρινε επίσης τη ΝΔ ότι προχωρά σε “επιχείριση πλαστού συμψηφισμού”, η οποία – όπως είπε – “συνιστά ομολογία ενοχής”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ