today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Μ.Ζαχάροβα: Το εσθονικό καθεστώς πήρε αυτό που του άξιζε

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει τις διπλωματικές σχέσεις με την Εσθονία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας το Ταλίν για “απόλυτη ρωσοφοβία”.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως είπε στον Εσθονό πρεσβευτή ότι πρέπει να φύγει τον ερχόμενο μήνα, και ότι οι δύο χώρες θα εκπροσωπούνται στην πρωτεύουσα η μία της άλλης από έναν προσωρινό επιτετραμμένο αντί από πρεσβευτή.

Ανέφερε πως είναι μια απάντηση στην κίνηση της Εσθονίας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες και υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στο Ταλίν.

“Τα τελευταία χρόνια η εσθονική ηγεσία έχει καταστρέψει ηθελημένα όλο το εύρος των σχέσεων με τη Ρωσία. Η απόλυτη ρωσοφοβία, η καλλιέργεια εχθρότητας προς τη χώρα μας έχουν αναχθεί από το Ταλίν σε κρατική πολιτική”, ανέφερε.

Η Εσθονία και οι γειτονικές της χώρες της Βαλτικής Λετονία και Λιθουανία είναι μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ που επιχειρηματολογούν σθεναρά υπέρ της παράδοσης από τη Γερμανία αρμάτων μάχης Leopard προκειμένου να ενισχυθεί η Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της εισβολής της Ρωσίας.

Η Εσθονία όπως και άλλοι σύμμαχοι της Ουκρανίας έστειλε την περασμένη εβδομάδα περισσότερα όπλα από μόνη της.

Σχολιάζοντας την υποβάθμιση των σχέσεων, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε: “Το εσθονικό καθεστώς πήρε αυτό που του άξιζε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ