today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Τ. Θεοδωρικάκος: Άμεσα η κατασκευή του τμήματος του φράχτη στον Έβρο μήκους 35 χλμ

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι η κατασκευή του Φράκτη στον Έβρο και στα 140 χλμ των συνόρων της χώρας και της ΕΕ με την Τουρκία, ενώ ξεκινά άμεσα η κατασκευή του δεύτερου τμήματος μήκους 35 χλμ., δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

«Η επέκταση του Φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών, είναι ένα θέμα ασφάλειας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αύριο Σάββατο, θα φιλοξενήσει στην Αλεξανδρούπολη 27 πρέσβεις από χώρες της ΕΕ, χώρες συνδεδεμένες με τη συνθήκη Σένγκεν και την Βρετανία για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στην περιοχή.

Όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι να έχουν πλήρη γνώση της οξύτητας και του μεγέθους του προβλήματος που υπάρχει στον Έβρο με την παράνομη μετανάστευση και τη σκληρής δουλειά που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, το ελληνικό κράτος και τους κατοίκους του Έβρου.

«Όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να έχουν πλήρη συνείδηση πόσο οξύ και μεγάλο είναι το πρόβλημα, πόσο σκληρή δουλειά κάνει η ΕΛ.ΑΣ., το ελληνικό κράτος και οι κάτοικοι του Έβρου για να αποκρούσουν αυτή την επίθεση που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Θύμισε ότι το 2022 απετράπη η είσοδος 260.000 παράνομων μεταναστών, ενώ συνελήφθησαν περισσότεροι από 1450 διακινητές. Επίσης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για μια ακόμη φορά να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς που φυλάνε τα σύνορα, για την υπόθεση fake news της «μικρής Μαρίας» που ο ίδιος και το κόμμα του είχαν υιοθετήσει.

Όσον αφορά τον φράχτη, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το ΚΥΣΕΑ έχει αποφασίσει να καλύψουμε όλο τον ποταμό Έβρο κατά μήκος των συνόρων. «Συνολικά είναι 140 χλμ, τώρα προχωράμε αμέσως στα επόμενα 35 χλμ με 100 εκατομμύρια ευρώ, έχουν προσκληθεί οι 5 μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες και ελπίζω να βρουν την άκρη, ώστε όλη η διαδικασία αυτή να γίνει πάρα πολύ γρήγορα», ανέφερε ο Υπουργός.

Για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα Πανεπιστήμια

Ερωτηθείς για το σποτ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα πανεπιστήμια, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλού γι’ αλλού» και ότι οι νέοι φοιτητές δεν είναι αυτοί, όπως τους παρουσιάζει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε δε, ότι όπου έχει παρέμβει η Ελληνική Αστυνομία, το έκανε για να αποδώσει τους χώρους στους φοιτητές, όπως στην περίπτωση της Φοιτητικής Εστίας στου Ζωγράφου, η οποία είχε μετατραπεί σε άντρο παρανομίας, κλοπών και ναρκωτικών.

Για δημοσκοπήσεις και αυτοδυναμία της ΝΔ

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις και την προσπάθεια της ΝΔ να κατακτήσει αυτοδυναμία, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα φθάσει στις εκλογές με όπλα της την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα στο έργο της και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η χώρα. «Έχουμε όλη τη δυνατότητα να πετύχουμε την αυτοδυναμία και μάλιστα αυτή είναι η προϋπόθεση για τη σταθερότητα για να προχωρήσουμε μπροστά με σιγουριά», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ