today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η μητρική της Google θα απολύσει 12.000 υπαλλήλους

Η μητρική εταιρία της Google καταργεί περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, ή το 6% του ανθρώπινου δυναμικού της, ανέφερε σήμερα η εταιρία.

Ο Σούνταρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, ανέφερε σε σημείωμα προς το προσωπικό που είδε το Reuters πως η εταιρία είχε αυξήσει πολύ γρήγορα το προσωπικό της τα τελευταία χρόνια, “σε ένα διαφορετικό οικονομικό πλαίσιο απ αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα”.

“Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ”, είπε.

Οι περικοπές έρχονται μερικές ημέρες αφότου η ανταγωνίστρια Microsoft ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας επηρεάζουν ομάδες σε όλη την εταιρία περιλαμβανομένων των προσλήψεων και ορισμένων εταιρικών λειτουργιών, καθώς και μερικές ομάδες μηχανολογίας και προϊόντων.

Οι απολύσεις είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και θα επηρεάσουν αμέσως το προσωπικό στις ΗΠΑ.

Η Alphabet έχει ήδη στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους επηρεαζόμενους υπαλλήλους, αναφέρει το σημείωμα, ενώ η διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο σε άλλες χώρες λόγω των τοπικών νόμων και πρακτικών απασχόλησης.

Η είδηση για τις απολύσεις έρχεται στη διάρκεια μιας περιόδου οικονομικής αβεβαιότητας καθώς και τεχνολογικών προσδοκιών, καθώς η Google και η Microsoft επενδύουν σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα λογισμικού γνωστό ως αναγεννητική τεχνητή νοημοσύνη (generative artificial intelligence).

“Είμαι βέβαιος για την τεράστια ευκαιρία μπροστά μας χάρη στη δύναμη της αποστολής μας, στην αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και στις πρώιμες επενδύσεις μας στην AI”, έγραψε ο Πιντσάι στο σημείωμα.

Το Reuters ήταν το πρώτο που μετέδωσε την είδηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ