today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Επίσκεψη Δ. Κουτσούμπα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέχεια της επίσκεψής του στην πόλη της Πάτρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα, και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Μετά τη συνομιλία που είχε με εργαζομένους, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «βρισκόμαστε στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου, των εργαζομένων, σωματείων της Πάτρας που αγωνίζονται αυτό το διάστημα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια, τη μεγάλη ακρίβεια, που αγωνίζονται για κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, το οποίο είναι επείγον ζήτημα».

Σημείωσε ότι «τα διάφορα ψίχουλα, τα επιδόματα, οι δήθεν αυξήσεις που δίνει προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης από αρχές Απρίλη στον κατώτερο μισθό, 30 έως 40 ευρώ, εξανεμίζονται την ίδια ώρα μέσα σε αυτή τη μεγάλη ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που υπάρχουν».

Επισήμανε ότι είναι ένας αγώνας που χρειάζεται τη στήριξη όλων και σημείωσε ότι «ταυτόχρονα χρειάζεται να ξεπαγώσουν οι τριετίες -γιατί παλιότερα υπήρχαν στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τώρα πλέον δεν μπαίνουν-, θα ήταν μια πραγματική ανακούφιση αν προστίθεντο στις συλλογικές συμβάσεις, στους μισθούς των εργαζομένων. Είναι από τα αιτήματα πάλης όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, μαζί με τα εργασιακά προβλήματα που υπάρχουν, τις εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, την ανακούφιση των εργαζομένων».

Καταλήγοντας ο γγ του ΚΚΕ, ανέφερε ότι «σε αυτόν τον αγώνα είμαστε στο πλευρό και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που με επικεφαλής τον πρόεδρό του, αγωνίζεται σε αυτή την κατεύθυνση, στο πλευρό των εργαζομένων όλων των σωματείων, των ταξικών συνδικάτων της πατρίδας μας, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών τους που πραγματικά αγωνίζονται σε έναν πανελλαδικό συντονισμό, έτσι ώστε να επιβάλλουμε πραγματικά λύσεις. Και από αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και στη Βουλή και στους καθημερινούς αγώνες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ