today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Συντριβή ελικοπτέρου στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 15 νεκροί – Ανάμεσά τους ο υπουργός Εσωτερικών και παιδιά

Σε τουλάχιστον 15 ανέρχονται οι νεκρο σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και παιδιά, από την συντριβή ελικοπτέρου σήμερα το πρωί κοντά σε νηπιαγωγείο στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους.

Το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά σε νηπιαγωγείο και κτίριο με κατοικίες στην πόλη Μπρόβαρι, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο περιφερειάρχης του Κιέβου διευκρίνισε ότι 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά.

Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας σημείωσε ότι ο 42χρονος υπουργός Εσωτερικών Ντενίς Μοναστίρσκι, ο οποίος διορίστηκε από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το 2021, σκοτώθηκε. Ο 42χρονος υφυπουργός του Γεβγκένι Γενίν και ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών σκοτώθηκαν επίσης, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

“Η συντριβή στο Μπρόβαρι είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας. Αυτοί επέβαιναν στο ελικόπτερο της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης”, σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Ιχόρ Κλιμένκο.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ ακούγονται κραυγές ανθρώπων.

Την ώρα του δυστυχήματος “παιδιά και εργαζόμενοι” του νηπιαγωγείου βρίσκονταν εκεί, ανέφερε νωρίτερα ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολέξι Κουλέμπα σε μήνυμά του στο Telegram.

Σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε μετά την πτώση του ελικοπτέρου.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου. Επίσης την είδηση δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν η Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας εισέβαλαν τον περσινό Φεβρουάριο στην Ουκρανία, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναφερθεί σε κάποια ρωσική επίθεση στην περιοχή την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα.

“Δυστυχώς αυτό συνέβη με ελικόπτερο της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης που εκτελούσε το καθήκον του”, δήλωσε στο Apostrof TV ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ίχνατ.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Μπρόβαρι, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής αστυνομίας της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας, τον οποίο επικαλέστηκε το δημόσιο δίκτυο Suspilné, δήλωσε επίσης ότι “πυρκαγιά ξέσπασε” την ώρα του δυστυχήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ