today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Κ.Μπακογιάννης: Η Αθήνα επιστρέφει με νέα αυτοπεποίθηση και δίνει το μήνυμα στην περιοχή για το ρόλο της Ελλάδας

«Η Αθήνα έπειτα από πολλά χρόνια επιστρέφει. Επιστρέφει με μία νέα αυτοπεποίθηση, με έναν νέο δυναμισμό και δίνει το μήνυμα στην ευρύτερη περιοχή για το ρόλο της Ελλάδος», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο Open, για τη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων, που ξεκινά σε λίγες ημέρες στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 66 δημάρχων από δέκα βαλκανικά κράτη.

Στη Σύνδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40, που διοργανώνεται από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου, η Αθήνα θα πάρει τη σκυτάλη της προεδρίας από την Κωνσταντινούπολη. «Θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού, συνεργασίας και συνεννόησης. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Ξέρουμε όμως ότι αξίζει τον κόπο», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και προσέθεσε: «Ο Εκρέμ Ιμάμογλου [σ.σ.: δήμαρχος Κωνσταντινούπολης] κι εγώ ξεκινήσαμε εδώ κι έναν χρόνο μία κοινή προσπάθεια να συστήσουμε ένα Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος ευρύτερα στον εξισορροπητικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι πόλεις, σημείωσε: «Σκεφτείτε ότι οι δήμοι είναι σαν τα αμορτισέρ τα οποία απορροφούν τους κραδασμούς. Αυτό το Δίκτυο είναι ευρύτερο. Δηλαδή δεν είναι μόνο η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα ή η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη. Θα συγκεντρωθούν 66 δήμαρχοι από όλα τα Βαλκάνια και αυτό είναι σημαντικό, καθώς είναι η πρώτη Σύνοδος αυτού του Δικτύου. Η Αθήνα έπειτα από πολλά χρόνια επιστρέφει με μία νέα αυτοπεποίθηση, με έναν νέο δυναμισμό και δίνει το μήνυμα στην ευρύτερη περιοχή για το ρόλο της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ