today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Τα μηνύματα Μητσοτάκη από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Με κεντρική επιδίωξη την ενίσχυση της εκλογικής απήχησης της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά σήμερα διήμερη περιοδεία σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, μια μεγάλη περιοχή που χαρακτηρίζεται  κρίσιμη για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας.

Του Κώστα Πασίση

Η νέα εξόρμηση του Πρωθυπουργού στην ακριτική Βόρεια Ελλάδα έχει διττή διάσταση.

Μια πολιτική-εκλογική καθώς η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά αλλά και εθνική, με υψηλού συμβολισμού μηνύματα στην Τουρκία, που παίζει τα δικά της επικίνδυνα προπαγανδιστικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά το νέο γύρο των επισκέψεων του στις περιφέρειες της χώρας με καθαρή στόχευση την προβολή του κυβερνητικού έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ αλλά και την παρουσίαση των δεσμεύσεων του για την επόμενη τετραετία.

Επίσης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εστιάζοντας περισσότερο στα μεγάλα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως είθισται στις τελευταίες περιοδείες του, στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται επίσης η απευθείας επαφή με τους κατοίκους των περιοχών, συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων, που δε βλέπει για πρώτη φορά, αλλά και σύντομες ομιλίες σε κομματικά στελέχη και οπαδούς.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Πρωθυπουργός θέλει να συσπειρώσει την εκλογική βάση του και  να επαναβεβαιώσει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τον κόσμο που έδωσε τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές.

Επιπλέον θέλει να ελαχιστοποιήσει τις διαρροές προς την Ελληνική Λύση, ένα εύρημα που εντοπίστηκε στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που λαμβάνει το Μαξίμου, ενόψει εκλογών.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση προσέγγισης ψηφοφόρων με συντηρητικό προφίλ, όπως επισημαίνεται από κομματικούς παράγοντες της περιοχής.

Αυτός είναι ένας από  τους λόγους που ο Πρωθυπουργός στις ομιλίες του συχνά τονίζει ότι η ΝΔ είναι «το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στη χώρα. Πατριωτικό και προοδευτικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αύριο θα βρίσκεται  στην Αλεξανδρούπολη για  να παραστεί στην τελετή έναρξης υλοποίησης της επένδυσης «Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης». Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στην Αποθήκη του Τελωνείου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Η εν λόγω ακριτική πόλη και ειδικότερα το λιμάνι της έχει έναν ξεχωριστό γεωστρατηγικό χαρακτήρα για την περιοχή, ενώ έχει μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη αλλά και την ασφάλεια της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετα την ελληνοαμερικανική συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, η Αλεξανδρούπολη έγινε μεγάλο «αγκάθι» για την Τουρκία.

Με τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης η Αλεξανδρούπολη έγινε ενεργειακός διάδρομος προς την Ευρώπη, κάτι που αναμένεται να επισημάνει αύριο ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ξάνθη,  Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη   πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι υψηλόβαθμοι τούρκοι αξιωματούχοι θέτουν διάφορα ανύπαρκτα ζητήματα, όπως τον χαρακτηρισμό της μουσουλμανικής μειονότητας, ως τουρκικής.

Τέλος, ο πρωθυπουργός στις αρχές Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί την Κοζάνη, ένας επίσης ευαίσθητο εκλογικά νομό, όπου  θα εγκαινιάσει τόσο το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στην όσο και τη νέα λιγνιτική μονάδα «Πτολεμαΐδα 5».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ