today-is-a-good-day
18.4 C
Athens

ΠΑΣΟΚ: Διανύουμε το 4ο έτος της πανδημίας και η κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί ως παρατηρητής

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό γεγονός με τον θάνατο 6χρονου παιδιού στα Γρεβενά και τις αεροδιακομιδές παιδιών από Κοζάνη και Δράμα στην Αθήνα. το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι:

“- Από τις 55 παιδιατρικές κλίνες ΜΕΘ της χώρας, οι 32 βρίσκονται στην Αττική και οι 23 στην περιφέρεια.

– Σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δε λειτουργεί καμία κλίνη παιδιατρικής ΜΕΘ.

– Αρκετές εκ των υπολοίπων κλινών υπολειτουργούν λόγω απουσίας νοσηλευτικού προσωπικού.

Διανύουμε το τέταρτο έτος της πανδημίας και η κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί ως παρατηρητής, με τον Υπουργό Υγείας να δηλώνει ανερυθρίαστα ότι η λύση αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών για την υγεία των παιδιών μας είναι οι οδικές διακομιδές ή οι αεροδιακομιδές.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ιδρύθηκε από το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής με σκοπό να παρέχονται υπηρεσίες υγείας ισότιμα σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική του κατάσταση.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει στον ελληνικό λαό να σταματήσει να κάνει διαπιστώσεις και να δράσει, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας που πλήττουν δυσανάλογα τους πολίτες της περιφέρειας.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ τόσο για τις υποδομές όσο και για την κατάλληλη στελέχωση του με την παροχή οικονομικών και άλλων κινήτρων στο πρόγραμμα που πρόσφατα παρουσίασε.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ