today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

ΜέΡΑ25: Η Κυβέρνηση θέλει να την δοξάσουμε κιόλας που οι τιμές αυξήθηκαν επιπλέον 7%;

«Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει από χθες για τα νέα στοιχεία του πληθωρισμού που δείχνουν πως αυτός υποχώρησε κάπως και κυμαίνεται γύρω στο 7%», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, υπογραμμίζοντας πως «αυτό σημαίνει στην πράξη πως οι τιμές τον προηγούμενο μήνα απλά δεν αυξήθηκαν με ρυθμό 10% αλλά 7%, όχι ότι μειώθηκαν κιόλας».

«Και, όταν μάλιστα δεν υπάρχει και καμία σοβαρή αύξηση στους μισθούς, στις συντάξεις και τα επιδόματα, θέλει η Κυβέρνηση να την δοξάζουμε κι από πάνω;», διερωτάται το ΜέΡΑ25.

«Επιπλέον, ακόμα κι αυτό το 7%, όπως και το προηγούμενο 10%, δεν έχουν καμία σχέση με τον πληθωρισμό που έχουν τα νοικοκυριά που ζουν με τον κατώτατο μισθό, τις χαμηλές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, καθώς εκεί ο πληθωρισμός, στο δικό τους “καλάθι” με τα βασικά αγαθά, είναι υπερδιπλάσιος! Ας μην πανηγυρίζει, λοιπόν, καλύτερα η Μητσοτάκης Α.Ε. γι’ αυτή την κατάσταση. Αυτό έλλειπε, να αυξανόταν κι άλλο ο πληθωρισμός;», συνεχίζει η εν λόγω ανακοίνωση και καταλήγει:

«Τέλος, ένα κομμάτι που συνεχίζει να μένει έξω από όλη αυτή την συζήτηση, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό και κοστοβόρο, είναι το ζήτημα της στέγης, διότι εκεί ο πληθωρισμός δεν μεταβάλλεται αναγκαστικά με τον μήνα, αλλά ο προσωπικός πληθωρισμός καθενός αλλάζει με την λήξη του συμβολαίου του, οπότε και μπορείς να δεις αυξήσεις ακόμα και της τάξης του 50%, ενώ παράλληλα και στα στεγαστικά δάνεια “μαίνεται” η αύξηση των επιτοκίων. Προς τι λοιπόν η χαρά από τους “καλαθό-πλασιέ” σας κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ