today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Εισαγγελική πρόταση για Π.Φιλιππίδη: Αθώος για τον βιασμό και ένοχος για τις δύο απόπειρες

Την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση από την πρώτη καταγγέλλουσα, αλλά την ενοχή του για τις δύο απόπειρες βιασμού κατά των άλλων δύο καταγγελουσών ζήτησε η εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Στέλλα Στόγια.

Σχετικά με την πρώτη καταγγέλλουσα η κ. Στόγια ανέφερε: «Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξει αθώο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όσον αφορά τις απόπειρες βιασμού, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του ηθοποιού.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η εισαγγελέας δήλωσε: «Η δεύτερη καταγγέλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργάζονταν με ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε ένα άδειο θέατρο και στην συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε.

Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση της σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα «ξενέρωσε». Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ