today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Επιστροφή στις νίκες, θέλουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Το δεύτερο… μέρος της πρώτης «διαβολοβδομάδας» του 2023 στη Euroleague βρίσκει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να προέρχονται από ήττες στο πρώτο και να θέλουν διακαώς την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, μετά την ήττα στο «θρίλερ» του Μονακό, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται και πάλι μακριά από το ΣΕΦ, καθώς αντιμετωπίζει απόψε τη Βίρτους, στην Μπολόνια (12/1, 21:30), ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την Παρασκευή (13/1, 21:00), έχοντας γνωρίσει την ήττα από τη Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ, στην παράταση.

Αναλυτικά:

Σε μία από τις χειρότερες επιθετικά βραδιές του, ο Ολυμπιακός βρέθηκε από το υπέρ του 8-20 της 1ης περιόδου στην ήττα με 64-60 από τη Μονακό, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής την περασμένη Τρίτη (10/1). Η ομάδα του Πειραιά… έπεσε από το «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα εξαιτίας αυτής της ήττας και θέλει πλέον έστω μία νίκη στα δύο ματς αυτής της εβδομάδας πριν επιστρέψει στη βάση του.

Η αντίπαλός του, Βίρτους Μπολόνια, προέρχεται επίσης από ήττα και μάλιστα εντός έδρας (77-87) από τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο, όμως είχε καταφέρει να περάσει νικηφόρα από τη Βαρκελώνη (75-83), για την 17η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 11-7, ενώ η ιταλική ομάδα μετρά 8 νίκες – 10 ήττες.

Στόχος της Βίρτους είναι η παρουσία στην οκτάδα, από την οποία δεν απέχει πολύ. Στον πρώτο γύρο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «σαρώσει» (117-71) στο ΣΕΦ την ιταλική ομάδα, όμως ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Γιώργος Μπαρτζώκας, υπενθύμισε, σε δηλώσεις του, στους παίκτες του, πως το ματς στο Φάληρο ήταν «μια… τελείως διαφορετική ιστορία».

Στην Μπολόνια, ο Ολυμπιακός θα συναντήσει δύο παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά: Τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Ντάνιελ Χάκετ. Ο Σέρβος γκαρντ πέτυχε 21 πόντους και μοίρασε 12 ασίστ κόντρα στη Ζαλγκίρις την περασμένη Τρίτη (10/1), ενώ ο Ιταλο-Αμερικανός γκαρντ έμεινε στους 6 πόντους με 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Η ομάδα του Πειραιά έχει να ηττηθεί από τη Βίρτους από τη σεζόν 1994-95, ενώ μετρά πέντε διαδοχικές νίκες. Από το 1976, ο Ολυμπιακός έχει νικήσει 12 φορές τη Βίρτους και έχει ηττηθεί 4.

Ο Παναθηναϊκός δεν απέφυγε την 6η διαδοχική ήττα του στη Euroleague φέτος, όταν υποδέχτηκε τη Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη, στο ΟΑΚΑ, την Τρίτη (10/1). Με ρεκόρ 6-12, οι «πράσινοι» βρίσκονται πλέον στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι με Άλμπα, Αρμάνι και Βιλερμπάν και στόχο έχουν να αποφύγουν μία 7η σερί ήττα.

Η αντίπαλός τους για την 19η αγωνιστική, Μακάμπι, επικράτησε της Παρτιζάν με 90-81, στο Τελ Αβίβ, και με 10 νίκες-8 ήττες βρίσκεται στην οκτάδα των πλέι οφ. Ο Οντέντ Κάτας επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, με στόχο να οδηγήσει την ομάδα του στο δύο στα δύο αυτήν τη «διαβολοβδομάδα» και να πανηγυρίσει μια δεύτερη διαδοχική νίκη, αφού οι Ισραηλινοί είχαν ηττηθεί από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για την 17η αγωνιστική.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού, πάντως απέναντι στη Φενέρ ήταν ενθαρρυντική παρά την ήττα στην παράταση, αφού οι παίκτες του Ράντονιτς έβγαλαν ενέργεια, πάλευαν σε όλες τις κατοχές και είχαν υψηλά νούμερα στα ριμπάουντ. Αν δείξουν την ίδια διάθεση και απέναντι στη Μακάμπι που είχε κορυφαίους τους Λορένζο Μπράουν (21π.) και Μπόνζι Κόλσον (19π.), τότε οι οι πιθανότητες να… σπάσει το αρνητικό σερί θα είναι με το μέρος των «πρασίνων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ