today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στον νομό Εύβοιας – Επαφές με τοπικούς φορείς

Τον νομό Εύβοιας επισκέφτηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου, τους βουλευτές του νομού Ευβοίας Αθανάσιο Ζεμπίλη και Σπύρο Πνευματικό, τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, την τ. γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτή Σοφία Νικολάου, τον Οργανωτικό Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Μένιο Κορομηλά και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Εύβοιας Παναγιώτη Μάλλιο.

Ο γραμματέας του κόμματος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Γιώργο Κελαϊδίτη, και μέλη της Περιφερειακής αρχής. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συνομίλησαν για τα μεγάλα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στον νομό και τις κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν στον νομό εξ’ αιτίας των φυσικών καταστροφών που έπληξαν το νησί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Στερεάς Ελλάδας Ευάγγελος Κούκουζας και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Παιδείας Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Γαλάνης.

Κατόπιν, ο Παύλος Μαρινάκης και τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο Δημαρχείο Χαλκίδας, όπου συνάντησαν τη δήμαρχο Έλενα Βάκα και μέλη της Δημοτικής Αρχής. Ιδιαίτερη βάση δόθηκε στην αξιοποίηση των πόρων των προγραμμάτων Φιλόδημος ΙΙ και Αντώνης Τρίτσης, τα σημαντικά έργα οδοποιίας, ύδρευσης και σε περιοχές που επλήγησαν και την ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών του νομού.

Ακολούθως πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων όπου συνάντησαν τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Οινοποιείο Avantis, ένα κτήμα ιδιοκτησίας της οικογένειας Μούντριχα, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κτήματα σε όλη την Εύβοια, μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία λειτουργεί από το 1994. Στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, τα στελέχη του κόμματος ξεναγήθηκαν συζητώντας με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης για τη γραμμή παραγωγής και τις εξαγωγές των προϊόντων.

Στη συνέχεια, ο γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο Δημαρχείο Ερέτριας όπου συνάντησαν τον δήμαρχο Γιάννη Δημητρόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Ερέτριας Ευάγγελος Τσώκος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Παπαγγελή, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Μπούγα, ο πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων» Δημήτρης Τσούμαρης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε μια την διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ του νομού Ευβοίας, όπου έδωσαν το παρών δεκάδες στελέχη από όλο τον νομό.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ευχαρίστησε για την παρουσία των μελών και των στελεχών και υπογράμμισε ότι οι περιοδείες και επισκέψεις που πραγματοποιούνται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό πρώτα αλλά και από κλιμάκια της ΝΔ κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικές είναι.

Τόνισε επίσης: «Σε κάθε μας επίσκεψη σε Δήμους της Αττικής και νομούς της Περιφέρειας, καταγράφουμε αναλυτικά τα ζητήματα κάθε περιοχής και προσπαθούμε με τη σειρά μας για την επίλυσή τους. Και αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτό δεν ξεκίνησε να γίνεται προεκλογικά.

Μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων κρίσεων, θα περίμενε κανείς ότι επιτυχία θα ήταν απλά το να αντέξουμε. Όμως, όχι απλά αντέξαμε. Η Ελλάδα, μετά από τέσσερα χρόνια, είναι αυτή τη στιγμή η χώρα που έχει το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη, που έχει μειώσει τους περισσότερους φόρους στην Ευρώπη, έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό μείωσης του χρέους συναρτήσει του ΑΕΠ, τον μεγαλύτερο ρυθμό μείωσης της ανεργίας, τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ πάρα πολλά από αυτά που αναφέρω αφορούν και ειδικότερα τον δικό σας νομό.

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε άλλη χώρα. Συμβαίνουν στην Ελλάδα, επί κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν είναι πράγματα που περιμέναμε να έρθει η προεκλογική περίοδος για να τα κάνουμε, ξεκίνησαν να δρομολογούνται και να συμβαίνουν αμέσως μετά τις εκλογές του 2019.

Σε λίγους μήνες θα έχουμε και πάλι εκλογές. Θέλω λοιπόν να επισημάνω μερικά πράγματα ενόψει αυτών των εκλογών.

Το πρώτο είναι το πού απευθυνόμαστε. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, δεν είναι σχήμα λόγου το να λέμε ότι απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Όχι γιατί πρέπει να το πούμε, αλλά γιατί ισχύει. Ακόμα και σε αυτούς που ποτέ δεν ψήφισαν στο παρελθόν Νέα Δημοκρατία, που δεν ήθελαν ποτέ να μας ακούσουν. Εμείς αποδεικνύουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος αληθινά προοδευτικός πρωθυπουργός της χώρας. Και απευθυνόμαστε σε όλους, ακόμα και αν ανήκουν ιδεολογικά σε έναν χώρο πολύ μακρινό από τον δικό μας, καθώς η δήθεν ανάλγητη δεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφαρμόζει την πιο προοδευτική πολιτική.

Εμείς λοιπόν απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες. Και εννοείται ότι απευθυνόμαστε και σε δικά μας μέλη ή ψηφοφόρους που ίσως να νιώθουν λίγο απογοητευμένοι. Ναι, υπάρχουν προβλήματα, δεν έχουν γίνει όλα σωστά, υπάρχουν αστοχίες, υπάρχουν τομείς της πολιτικής που ίσως θα έπρεπε να έχουμε κινηθεί πιο γρήγορα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το λέει. Αλλά ξέρετε κάτι; Λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτα και η απάντηση σε αυτό είναι πολύ απλή: αυτοί που έχουν κάνει πολλά, μπορούν να κάνουν περισσότερα. Αυτοί που δεν έχουν κάνει τίποτα, δεν μπορεί να εμφανίζονται και να τάζουν.

Το επόμενο ζήτημα που θέλω να θίξω είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο χαλαρής ψήφου στις πρώτες εκλογές. Πράγματι, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουμε δύο εκλογικές διαδικασίες. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κυβέρνησε δύο φορές με την ενισχυμένη αναλογική και το μπόνους των 50 εδρών, παρέα με τον Πάνο Καμμένο, έναν ακροδεξιό με τον οποίο έριξαν την Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, όταν κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει από την εξουσία, έκανε δύο κινήσεις: μία για την κεντρική πολιτική και μία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και οι δύο κινήσεις έχουν την ίδια ονομασία: απλή αναλογική. Κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τους Δήμους και προσπάθησαν να «ναρκοθετήσουν» πολιτικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να τιμωρήσουν τους πολίτες, τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, για να μην μπορούν να διοικηθούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειές τους.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο στόχος τους είναι να σχηματίσουν μία κυβέρνηση των ηττημένων. Ποιος λοιπόν είναι ο μόνος τρόπος αυτό να μη συμβεί αυτό το εφιαλτικό σενάριο για τη χώρα; Να πάρουμε από την πρώτη κάλπη το ποσοστό που μας αξίζει, το ποσοστό που να είναι ισάξιο με του 2019, το ποσοστό που στις δεύτερες κάλπες θα μας δώσει την αυτοδυναμία με το νέο εκλογικό νόμο».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Αλέξανδρος Μίχας, Φώτης Λαγός και Βασίλης Γακόπουλος, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ Ειρήνη Πράγια και η πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ευβοίας Τσαμπίκα Ζώη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ