today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ένα υπαρκτό δίλημμα – Γράφει ο Ορφέας Γεωργίου

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις έχει καταφέρει να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στα ζητήματα, που διαρκώς προκύπτουν, να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις προκλήσεις  και να κάνει άλματα προόδου και ανάπτυξης. Η παρούσα Κυβέρνηση πέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω της υλοποίησης του προγράμματός της την επίτευξη κομβικών στόχων, οι οποίοι φάνταζαν ανέφικτοι, λόγω του αποτυπώματος που άφησαν τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Ορφέα Γεωργίου *

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο επετεύχθη η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των εταίρων μας  προς τη χώρα, καθώς πλέον όλοι αντιμετωπίζουν ξανά την Ελλάδα ως μία σοβαρή και υπολογίσιμη δύναμη στη διεθνή κοινότητα. Επιπροσθέτως, αποκαταστάθηκε και η εμπιστοσύνη των πολιτών της ίδιας της χώρας προς το πολιτικό σύστημα, καθώς ανεξάρτητα από το εάν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας, κανείς δεν μπορεί να χρεώσει στην παρούσα Κυβέρνηση ασυνέπεια λόγων και έργων.

Σε διεθνές επίπεδο η  χώρα μας μπόρεσε μεταξύ άλλων σε διάστημα 3.5 χρόνων να γίνει ξανά υπολογίσιμη δύναμη στις διεθνείς αγορές, να πετύχει συμφωνίες με όμορες χώρες επιλύοντας ζητήματα δεκαετιών και να αποκτήσει ισχυρούς συμμάχους έναντι της προκλητικότητας της Τουρκίας.

Σε εθνικό επίπεδο η Κυβέρνηση κατάφερε να ενισχυθεί αμυντικά η χώρα και να θωρακίσει τα σύνορά της, να μειώσει αισθητά την ανεργία,να ενισχύσει το εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς  και προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς και να στηρίξει το δοκιμαζόμενο διαρκώς λόγω την πανδημίας  Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις προσωπικού, μισθολογικές αυξήσεις και διαρκείς βελτιώσεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Σε οικονομικό επίπεδο αξίζει να αναφερθεί, πως έχει ολοκληρωθεί ήδη σε δύο φάσεις η αύξηση του κατώτατου μισθού και έχει προγραμματιστεί για τέλη Μαρτίου και τρίτη αύξηση. Οικονομικά μέτρα ,όπως η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και  η κατάργηση του φόρου γονικής παροχής έχουν ανακουφίσει αρκετά νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά τους νέους μέσω του προγράμματος ¨πρώτο ένσημο¨  υποστηρίχθηκαν νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία, καθώς όταν προσλαμβάνονται με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, ενισχύονται από την πολιτεία για 6 μήνες με 1.200 ευρώ. Ένα ακόμη μέτρο στήριξης των νέων είναι το νέο πρόγραμμα ¨σπίτι μου¨ όπου  έχει προβλεφθεί η παροχή χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους έως 39 ετών, με αρχικό προϋπολογισμό στα 500εκ. ευρώ και δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τέλος, η ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους έχει προχωρήσει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και πλέον πάνω από 1500 υπηρεσίες είναι διαθέσιμες προς τους πολίτες ηλεκτρονικά. Οι ατελείωτες ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες αποτελούν πλέον παρελθόν και συμβαδίζοντας με τις επιταγές της νέας γενιάς και των γρήγορων εξελίξεων, το κράτος έγινε ευέλικτο και αποτελεσματικό.

Η διαφορά ήθους και πολιτικής των κομματικών αντιπάλων φαίνεται πάντα λίγο πριν την ώρα της κάλπης. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν το έργο τους με αμείωτους ρυθμούς,  έχοντας ως στόχο να υλοποιηθούν κατά το δυνατόν περισσότερες από τις δεσμεύσεις και φυσικά, να μην υπάρχει ακυβερνησία υπό το πρίσμα επικείμενων εκλογών, ενώ στη παρούσα φάση υπάρχει εκλεγμένη Κυβέρνηση. Από την αντίπερα όχθη σύσσωμα τα στελέχη της αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση, χωρίς να παρουσιάζουν το δικό τους προγραμματικό σχεδιασμό κι αν παρ’ ελπίδα αυτό συμβεί, οι μεγαλοστομίες θυμίζουν εξαιρετικά το περίφημο ¨πρόγραμμα Θεσσαλονίκης¨.

Το 2023 λοιπόν, θα είναι έτος εκλογών και απέναντι στις σειρήνες της αντιπολίτευσης που πετάει διαρκώς λάσπη στον ανεμιστήρα, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει πολιτικά την πραγματικότητα, οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν.Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία σταθερή Κυβέρνηση, που θα αποπνέει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και σιγουριά τόσο στους πολίτες, όσο και στη διεθνή κοινότητα.

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο, επιδιώκοντας τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής, θεσπίζοντας νόμους, που θα μεριμνούν για την οικονομική ευημερία, την ασφάλειά, την υγεία και την εκπαίδευσή. Η χώρα μας τα χρόνια των κρίσεων δοκιμάστηκε αρκετά και λίγο έλειψε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να επέλθει οικονομική καταστροφή και οι θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένες.

Επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα κατάφερε να ορθοποδήσει και πάλι, κινούμενη προς τη σωστή κατεύθυνση. Συνεχίζουμε σταθερά και με σιγουριά μπροστά ή επιστρέφουμε σε εποχές εσωστρέφειας και αβεβαιότητας. Αυτό είναι το αληθινό δίλημμα των επικείμενων εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν.Την απάντηση θα την δώσουν με την ψήφο τους οι πολίτες.

* Ο κ. Ορφέας Γεωργίου είναι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ