today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Συνάντηση του Χρ.Δήμα με την μαθητική startup iRobot

Συνάντηση με την μαθητική ομάδα ρομποτικής, iRobot, στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας. Η εικονική επιχείρηση της iRobot που θα συμμετάσχει στους πανελλαδικούς αγώνες ρομποτικής, συνεργάζεται ήδη με τον δήμο Νέας Σμύρνης, συλλέγοντας αποτσίγαρα από τα οποία θα παραγάγει ενέργεια.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός: «Όταν βλέπεις μαθητές γυμνασίου να συνεργάζονται και να δημιουργούν εικονικές επιχειρήσεις αξιοποιώντας την νέα τεχνολογία και την δημιουργικότητα τους επιλύοντας σημαντικά ζητήματα, μόνο χαρά και υπερηφάνεια μπορείς να νιώσεις.

Επισκέφτηκα σήμερα την ομάδα ρομποτικής στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ, όπου γνώρισα από κοντά τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές και μέντορες της μαθητικής startup iRobot. Η iRobot θα συμμετάσχει στους πανελλαδικούς αγώνες ρομποτικής αλλά η εικονική επιχείρηση συνεργάζεται ήδη με τον δήμο Νέας Σμύρνης, συλλέγοντας αποτσίγαρα από τα οποία θα παράξει ενέργεια. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να διακρίνεις τα ταλέντα που αναπτύσσουν οι μαθητές από τόσο νεαρές ηλικίες και παράλληλα να τους δίνεται η δυνατότητα να αναβαθμίζουν τις γνώσεις τους καλλιεργώντας δεξιότητες χρήσιμες για το μέλλον.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, καθηγητές, στο σχολείο τους, αλλά και φυσικά στους γονείς τους για την υποστήριξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ