today-is-a-good-day
18.8 C
Athens

Στις 31 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη Τζωρτζίνα

Στις 31 Ιανουαρίου θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία απολογείται από το πρωί στην 35η τακτική ανακρίτρια για τις εγκληματικές ενέργειες που της καταλογίζονται σε βάρος των άλλων δύο παιδιών της.

Το δικαστήριο που δικάζει την 34χρονη κατηγορούμενη για την πρωτότοκη κόρης της, ανέβηκε το μεσημέρι στην έδρα, όπως είχε συμφωνηθεί από τη Δευτέρα που ξεκίνησε η δίκη για τη Τζωρτζίνα, και προχώρησε σε διακοπή της συνεδρίασής του εφόσον δεν μπορούσε να παραστεί η προσωρινά κρατούμενη κατηγορουμένη και ο συνήγορός της. Η πρόεδρος ανακοίνωσε πως η επόμενη δικάσιμος θα διεξαχθεί στις 31 Ιανουαρίου, στις 10:30, ενώ όρισε και άλλες δικασίμους για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, για τον μήνα Φεβρουάριο οι ημέρες που δεσμεύονται για τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου είναι στις 7, 15, 17, 22, 23, 24 και 28. Για τον Μάρτιο ορίζονται δικάσιμοι για τις 3, 6, 8, 9, 10, 16, 17, 28, 29 και 30.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται από το πρωί η απολογία της 34χρονης για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της. Η κατηγορουμένη παρέδωσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στη δικαστική λειτουργό και η διαδικασία φαίνεται να βρίσκεται στο στάδιο των ερωτήσεων της ανακρίτριας επί όσων ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου και όσων επικαλείται μέσω του υπομνήματός της. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία στο ανακριτικό γραφείο, η 34χρονη θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Προφυλακίσεων και θα ακολουθήσει διάσκεψη εισαγγελέα και ανακρίτριας ως προς την ποινική μεταχείριση της κατηγορούμενης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ