today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Η Κίνα εντείνει τα αντίποινα στα μέτρα κατά της COVID-19 της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας

Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα την άρση της απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης βίζας των πολιτών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας που διέρχονται από τη χώρα, σε απάντηση στους υγειονομικούς περιορισμούς που επέβαλαν η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία στους Κινέζους ταξιδιώτες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία επέβαλαν νέους ταξιδιωτικούς όρους σε όλους τους επισκέπτες από την Κίνα, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Η Κίνα, η οποία έκρινε “απαράδεκτους” τους περιορισμούς αυτούς, προέβη ήδη χθες, Τρίτη, σε αντίποινα αναστέλλοντας την έκδοση θεωρήσεων εισόδου βραχείας διάρκειας για όλους τους Νοτιοκορεάτες και Ιάπωνες πολίτες.

Σήμερα οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τη μετανάστευση ενέτειναν τα αντίποινά τους “σε απάντηση στους πρόσφατους μεροληπτικούς περιορισμούς εισόδου που επιβλήθηκαν από ορισμένες χώρες στους Κινέζους πολίτες”.

“Οι εθνικές αρχές μετανάστευσης ανέστειλαν, με άμεση ισχύ, την έκδοση βίζας στους Κορεάτες και Ιάπωνες πολίτες και την πολιτική διέλευσης χωρίς βίζα 72/144 ωρών για τους Νοτιοκορεάτες και Ιάπωνες πολίτες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κινεζική αρχή που είναι αρμόδια για τη μετανάστευση.

Το Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από το Πεκίνο να ακυρώσει την απόφαση αυτή.

Οι πολίτες πολλών χωρών μπορούν να επωφεληθούν διέλευσής τους από την Κίνα χωρίς την έκδοση βίζας 72 ωρών αν μπορούν να αποδείξουν ότι βρίσκονται σε αναμονή ταξιδιού τους σε τρίτη χώρα. Η παραμονή τους μπορεί να παραταθεί ως τις 144 ώρες σε ορισμένες πόλεις και επαρχίες.

Η πολιτική αυτή είχε ωστόσο καταστεί πιο δύσκολη, έως και ανύπαρκτη, καθώς η Κίνα ζητούσε από όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονταν στην χώρα να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα, αξίωση που ήρθη την Κυριακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ