today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Ινδονησία: Περισσότερα από 120 κτίρια καταστράφηκαν από τον χθεσινό σεισμό

Περισσότερα από 120 κτίρια καταστράφηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 7,6 βαθμών που συγκλόνισε χθες Δευτέρα την ανατολική Ινδονησία.

Το χειρότερο πλήγμα από το χτύπημα του Εγκέλαδου υπέστησαν τα νησιά Τανιμπάρ, όπου καταστράφηκαν 92 σπίτια, ένα σχολείο και ένα συγκρότημα γραφείων, σύμφωνα με τον Αμπντούλ Μουχάρι, εκπρόσωπο της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Στα νησιά Μπάρατ Ντάγια καταστράφηκαν άλλα 32 σπίτια και δύο σχολεία, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ο Μουχάρι υπογράμμισε πως δεν αναφέρθηκαν θύματα ή σοβαροί τραυματισμοί, παρότι ο σεισμός ήταν ισχυρός, εν μέρει λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους (131 χλμ).

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών συντονίζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων σκηνών, κουβερτών, τροφίμων και φαρμάκων.

Οι σεισμοί στην Ινδονησία είναι συχνό φαινόμενο, κυρίως επειδή η χώρα βρίσκεται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου συγκλίνουν οι τεκτονικές πλάκες.

Στις 21 Νοεμβρίου ένας σεισμός 5,6 βαθμών έπληξε την επαρχία της Δυτικής Ιάβας, σκοτώνοντας 602 ανθρώπους.

Στις 26 Δεκεμβρίου 2004, ένας πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών, στα ανοιχτά της Σουμάτρας, προκάλεσε τσουνάμι σε όλον τον Ινδικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι στην Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη και την Ινδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ