today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Ομιλία του Μ. Σχοινά στο Μουσείο της Ακρόπολης

H Ελευσίνα είναι μία εκ των τριών πολιτιστικών πρωτευουσών της Ευρώπης για το 2023, η οποία θα γιορτάσει αυτόν τον τίτλο μέσα από εκδηλώσεις εκθέσεις και παραστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μαζί με την Τιμισοάρα τη Ρουμανίας και το Βέσζπρεμ της Ουγγαρίας η Ελευσίνα είναι μία εκ των 60 και πλέον πόλεων που επιλέχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε όλη την ΕΕ.

Για τον εορτασμό της περίστασης, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα στις 9 Ιανουαρίου.

Ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης καθιστά δυνατή την επίδειξη του πλούτου και της ποικιλομορφίας των πολιτισμών στην Ευρώπη, την τόνωση του βιώσιμου τουρισμού και την προώθηση της ανάπτυξης των πόλεων μέσω του πολιτισμού.

Έχει επίσης μακροπρόθεσμο θετικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο τόσο για τις πόλεις όσο και για τις γύρω περιοχές. Για να επιλεγούν, οι πόλεις έπρεπε να δημιουργήσουν ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με έντονη ευρωπαϊκή διάσταση, ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων και των κοινοτήτων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ