today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Τα… χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα – Παραλίγο θύμα μεγάλης έκπληξης

Δεν ήθελε και πολύ για να… σκάσει η απόλυτη «βόμβα» στο Κύπελλο Ισπανίας (φάση των «32»), καθώς η Μπαρτσελόνα -με αρκετούς βασικούς στη συνθεσή της- πέρασε δύσκολες στιγμές στην έδρα της Ιντερθίτι (ομάδα Γ’ Κατηγορίας Ισπανίας), παίρνοντας εντέλει την πρόκριση στην παράταση με 4-3 (3-3 ο κανονικός αγώνας).

Στον αντίποδα, η Βαγιαδολίδ έγινε η τέταρτη ομάδα της LaLiga (μετά τις Ράγιο Βαγεκάνο, Χετάφε, Έλτσε) που την «πάτησε» σ’ αυτή τη φάση του Copa del Rey, καθώς αποκλείστηκε με 1-0 από την Αλαβές κι έμεινε εκτός συνέχειας.

Στο «Camp Municipal Antonio Solana» του Αλικάντε, η Μπαρτσελόνα με τους Άλμπα, Αραούχο, Μπεγερίν, Κέσι, Μπουσκέτς, Ντεμπελέ, Ντεπάι και Φεράν Τόρες στη σύνθεσή της, θα έπρεπε να κάνει… περίπατο απέναντι στην Ιντερθίτι.

Το γκολ του Αραούχο στο 4′ φάνηκε να βάζει τις βάσεις για ένα εύκολο βράδυ για τους «μπλαουγκράνα», όμως οι αξιόμαχοι γηπεδούχοι είχαν αντίθετη άποψη, έχοντας ως «μπροστάρη» τον 21χρονο μέσο Οριόλ Σολντεβίλα.

Ο νεαρός χαφ έκανε χατ-τρικ, ισοφαρίζοντας τρεις φορές τους Καταλανούς. Πρώτα στο 59′, μετά στο 74′ και στη συνέχεια στο 86′, «απαντώντας» και στα γκολ των Ντεμπελέ (66′) και Ραφίνια (77′). Στην ημίωρη παράταση «μίλησε» το άστρο του Ανσού Φάτι ο οποίος σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 103′ και γλίτωσε την ομάδα του από ένα ιστορικό «κάζο».

Η Βαγιαδολίδ «πληγώθηκε» από την Αλαβές στο «Estadio Mendizorrotza». Η αποβολή του Φεντάλ στο 5′ άλλαξε τις ισορροπίες για τους φιλοξενούμενους και η Αλαβές έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση με το γκολ του Σιλά στο 11′.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της φάσης των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας:

Λα Νούθια -Βαλένθια 0-3

Καρταγένα-Βιγιαρεάλ 1-5

Εσπανιόλ-Θέλτα 3-1 παρ. (1-1 κ.αγ.)

Καθερένιο-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Θέουτα-Έλτσε 1-0

Λεβάντε-Χετάφε 3-2

Χιχόν-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0

Λογρονιές-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1

Ποντεβέδρα-Μαγιόρκα 0-2

Λινάρες Ντεπορτίβο-Σεβίλη 0-5

Οβιέδο-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2

Ιντερθίτι-Μπαρτσελόνα 3-4 παρ. (3-3 κ.αγ.)

Αλαβές-Βαγιαδολίδ 1-0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ