today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Στο Αυτόφωρο για πλημμελήματα οι συλληφθέντες για την απόπειρα ανακατάληψης κτιρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, οι συλληφθέντες για την απόπειρα ανακατάληψης κτιρίου, το οποίο ανήκει στο ΑΠΘ και για πολλά χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Terra Incognita».

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες είναι 21, και μεταξύ αυτών 13 άνδρες και οκτώ γυναίκες (ανάμεσά τους κι ένας υπήκοος Ιταλίας). Κατά την αστυνομική επιχείρηση για την αποτροπή κατάληψης του κτιρίου (βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) είχαν προσαχθεί άλλα οκτώ άτομα που τελικώς αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε στους 21 συλληφθέντες κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, παράνομη βία και παράβαση του νόμου περί δημοσίων κτημάτων. Eπιπλέον ένας εξ αυτών διώκεται για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης.

Το Δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 13 Ιανουαρίου, επειδή απουσίαζαν μάρτυρες αστυνομικοί και ήρε -αυτοδικαίως- την κράτηση για όλους.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς άτομα τού ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ