today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Η Σουηδία θα ζητεί αρνητικό τεστ για COVID από τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Η Σουηδία θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για Covid προτού εισέλθουν στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Στοκχόλμης.

“Η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε αυτό το πρωί την επιβολή προσωρινών περιορισμών εισόδου για τα ταξίδια από την Κίνα στη Σουηδία”, είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Γιάκομπ Φόρσμεντ.

Χθες Τετάρτη σε μια συντονισμένη προληπτική προσέγγιση δεδομένων των εξελίξεων σε σχέση με την εξάπλωση της COVID-19 στην Κίνα συμφώνησαν τα κράτη μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Οι αποφάσεις λήφθηκαν σε συνάντηση της ολοκληρωμένης πολιτικής αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) με τη συμμετοχή των κρατών μελών και των συνδεδεμένων χωρών του Σένγκεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμφωνήθηκε ότι τα κράτη μέλη θα συστήνουν σε όλους τους επιβάτες των πτήσεων από και προς την Κίνα να φορούν ιατρική μάσκα ή μάσκες FFP2/N95/KN95, καθώς και να παρέχουν συμβουλές για μέτρα υγείας στους εισερχόμενους και εξερχόμενους ταξιδιώτες από ή προς την Κίνα.

Επίσης τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να εισαγάγουν, για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από την Κίνα προς τα κράτη μέλη, την απαίτηση για αρνητικό τεστ COVID-19 που να λαμβάνεται το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ