today-is-a-good-day
15.3 C
Athens

Χ.Ακάρ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση με την Τουρκία για να συγκαλύψει σκάνδαλα

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος κατηγορεί τους Έλληνες πολιτικούς ότι επιχειρούν να συγκαλύψουν σκάνδαλα αυξάνοντας την ένταση με την Τουρκία.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει ακόμη πιο εντατικά στους αιθέρες και στις θάλασσες, για να προστατέψουμε και να επιτηρούμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα μας, ανέφερε ο κ. Ακάρ σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΪ.

Εμείς στο θέμα της Ελλάδας, έχουμε πει και το λέμε πάντα στους συνομιλητές μας ότι ως Τουρκία, ως τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, επιθυμούμε και θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο, με ειρήνη, στο πλαίσιο καλής γειτονίας και διεθνούς δικαίου, είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προσθέτοντας πως δυστυχώς η Ελλάδα όχι μόνο δεν θέλει να τα συζητήσει, αλλά προσπαθεί να τα αποτρέψει, να τα σαμποτάρει.

Κυρίως ορισμένοι πολιτικοί και αξιωματικοί για να συγκαλύψουν, να επισκιάσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία. Σε αυτό το θέμα και εμείς με προσεκτικό τρόπο, φίλοι μου, συνεχίζουμε τις εργασίες μας, σημείωσε ο κ. Ακάρ.

Με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική κάθε πρωί ξυπνούν και οπωσδήποτε θέτουν ένα θέμα και κάνουν ό,τι μπορούν για να εντείνουν την κατάσταση. Άλλη μια απάτη τους είναι ότι τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας, κατά κάποιο τρόπο τα παρουσιάζουν και τα μετατρέπουν σε προβλήματα ανάμεσα σε Τουρκία – ΗΠΑ, Τουρκία – ΝΑΤΟ, Τουρκία – Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως όλοι κατάλαβαν αυτά τα κόλπα τους και εκτιμούμε ότι όλοι θα είναι πιο προσεκτικοί, αναφέρει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Υπάρχουν πολλές αιτίες που δεν υπάρχουν κάποια αποτελέσματα. Ένα από αυτά είναι ότι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια σκάνδαλα. Υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, το μεταναστευτικό σκάνδαλο και διαφθορά. Υπάρχουν και οι αποτυχίες και αυτά που δεν κατάφερε η Ελλάδα στη Μεσόγειο και αυτό το είδε η ελληνική κοινή γνώμη. Όλα αυτά για να τα συγκαλύψουν, ελπίζουν στην αύξηση της έντασης με την Τουρκία, καταλήγει ο κ. Ακάρ.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ