today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Λάθος οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελόριζο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ αναφέροντας πως οι υπολογισμοί της Αθήνας για το Καστελόριζο είναι λανθασμένοι, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα για ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας.

Η πολιτική της Τουρκίας είναι πολύ ξεκάθαρη. Το λέμε διεθνές δίκαιο, αυτοάμυνα, δικαιώματα των δικών μας Κυπρίων αδελφών. Εξακολουθούν να επιμένουν στο να μην το βλέπουν αυτό, είπε ο κ. Ακάρ όπως αναφέρει το skai.gr

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε, παράλληλα, στο Καστελόριζο λέγοντας πως οι υπολογισμοί της Ελλάδας είναι λανθασμένοι.

«Διεκδικούν περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Καστελόριζο των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στρατιωτικοποιούν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών», είπε.

«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας και βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση με μεγάλη σοβαρότητα και ευαισθησία απέναντι σε όλα αυτά. Όπως δεν έχουμε επιτρέψει μέχρι τώρα κανένα τετελεσμένο γεγονός, έτσι δεν θα το επιτρέψουμε. Οι λάθος υπολογισμοί θα επιστρέψουν από την Άγκυρα», κατέληξε ο κ. Ακάρ.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ