today-is-a-good-day
19 C
Athens

Το τελευταίο παιχνίδι του Πελέ παρουσία Κάρτερ και Μοχάμεντ Άλι

Ο «βασιλιάς» Πελέ «έφυγε» από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης (29/12) στα 82 του χρόνια (γεννημένος 23/10/1940), αφού πάλεψε για περισσότερο από ένα χρόνο με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Στην εποχή του σίγουρα ο πιο διάσημος και ίσως ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο. Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, έγραψε τη δική του, μοναδική ιστορία στο λαοφιλέστερο όλων των σπορ, το παιχνίδι του ποδοσφαίρου.

Αποχώρησε από τη σκηνή την 1η Οκτωβρίου 1977, τότε που έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του. Ένα φιλικό ματς, όπου αντίπαλες ήταν οι δύο ομάδες με τις οποίες αγωνίσθηκε στην καριέρα του, ο Κόσμος της Νέας Υόρκης και η Σάντος.

Το ματς έγινε στο Στάδιο Giants του Νιου Τζέρσεϊ, μπροστά σε 77.000 φιλάθλους, ενώ ανάμεσά τους ήταν και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ και ένας θρύλος του αθλητισμού, ο Μοχάμεντ Αλι.

Ο Πελέ έπαιξε με την ομάδα των ΗΠΑ στο πρώτο ημίχρονο και εκείνη της Βραζιλίας στο δεύτερο μέρος της συνάντησης.

Οι Βραζιλιάνοι προηγήθηκαν με γκολ του Ρεϊνάλντο, αλλά ο Πελέ ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ, σημειώνοντας το τελευταίο γκολ της καριέρας του. Το γκολ της νίκης για την Κόσμος της Νέας Υόρκης σημείωσε ο Ραμόν Μίφιν.

Γεννημένος στις 23 Οκτωβρίου 1940, ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, έχει παίξει στην καριέρα του πάνω από 800 επίσημους αγώνες, στην Σάντος, στον Κόσμο και στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας, με την οποία κατέκτησε τρία Παγκόσμια Κύπελλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ