today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος αποχαιρετά τον Πελέ

Ο σούπερ σταρ της Εθνικής Γαλλίας και της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ, απέτισε φόρο τιμής στον θρύλο του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Πελέ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη (29/12) σε ηλικία 82 ετών, λέγοντας πως «η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

«Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου μας έφυγε, αλλά η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη, Βασιλιά», έγραψε στα αγγλικά στο Twitter ο Μπαπέ, ο οποίος συχνά συγκρίνεται με τον Πελέ λόγω των επιτευγμάτων του στους αγωνιστικούς χώρους από πολύ νεαρή ηλικία…

Νεϊμάρ: «Ο Πελέ έδωσε όραμα στην Βραζιλία»

Ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, Νεϊμάρ, έσπευσε αμέσως να πει το δικό του «αντίο» στον Πελέ, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Ο Πελέ έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και ιδιαίτερα: Έδωσε όραμα στην Βραζιλία».

Η Σάντος αποχαιρέτισε τον «βασιλιά» της με ένα στέμμα και τη λέξη «αιώνιος»

Ήταν η ομάδα στην οποία ανδρώθηκε κι έχτισε το «μύθο» του, απογειώνοντάς την ως την κορυφή του κόσμου. Ο μεγάλος ποδοσφαιρικός «έρωτας» της ζωής μαζί με την Εθνική Βραζιλίας. Κι ως εκ τούτου, η Σάντος δεν θα μπορούσε παρά να «αποχαιρετίσει» τον θρυλικό Πελέ, που «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη (29/12) σε ηλικία 82 ετών, με τον τρόπο που του άξιζε.

Στους επίσημους λογαριασμούς της βραζιλιάνικης ομάδας στα social media, με το που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, ανέβηκε μία μεγάλη φωτογραφία ενός στέμματος, μαζί με τη λέξη «Αιώνιος».

Η Σάντος μάλιστα άλλαξε πρόσφατα το σήμα της, καθώς πρόσθεσε ένα στέμμα πάνω από τα δύο αστέρια της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ