today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αίθριος γενικά ο καιρός με τοπικές νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοανατολικά

Τη Δευτέρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Επίσης, στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά παγετός τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 13, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από -1 έως 15, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 13 βαθμούς, στην Κρήτη από 4 έως 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 9 έως 15, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς, αλλά στα δυτικά, ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται επίσης, αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ