today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αυξημένες πληρότητες σε δρομολόγια των ΚΤΕΛ αλλά και στις πτήσεις εξωτερικού

Για πρώτη φορά μετά τα Χριστούγεννα του 2019 , οπότε και ξέσπασε η πανδημία της Covid-19, οι Έλληνες εκδρομείς επιλέγουν να περάσουν τις ημέρες των εορτών τόσο σε εγχώριους ορεινούς προορισμούς όσο και σε χριστουγεννιάτικους προορισμούς του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλή Φάτσιο, αυξημένη ήταν η κίνηση χθες, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, τόσο και στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό όσο και στη Λιοσίων. Ειδικότερα αυξημένη κατά 30% ήταν η πληρότητα σε όλα τα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ Κηφισού, με επιπλέον 70 δρομολόγια (230 είναι σε καθημερινή βάση) προς όλους τους προορισμούς και κατά 20% αυξημένη πληρότητα στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λιοσίων. Περισσότερα έκτακτα δρομολόγια μπήκαν για Ήπειρο, Πελοπόννησο, Τρίκαλα και Μαγνησία. Σήμερα δεν προβλέπεται αυξημένη κίνηση, πέραν των προγραμματισμένων δρομολογίων και από τους δυο υπεραστικούς σταθμούς.

Αυξημένη παρουσιάζεται και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Χθες είχαμε συνολικά (αφίξεις – αναχωρήσεις) 507 πτήσεις, σήμερα 409, αύριο ημέρα των Χριστουγέννων 280 και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 465 πτήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της AEGEAN υπάρχει αυξημένη πληρότητα στις πτήσεις με Top προορισμούς των Χριστουγέννων για το εξωτερικό από τη βάση της Αθήνας να είναι: Λονδίνο, Παρίσι, Μόναχο, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Γενεύη, Μιλάνο, Ρώμη, Βαρκελώνη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Βιέννη, Ζυρίχη και Μαδρίτη. Ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκης είναι: Μόναχο, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη, Ντίσελντορφ και Λάρνακα.

Αυξημένη πληρότητα παρουσιάζουν και οι πτήσεις της Sky Express στους 8 διεθνείς προορισμούς της που εξυπηρετεί όλο το χρόνο (Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Βρυξέλλες, Λάρνακα, Μιλάνο, Μόναχο, Σόφια). Παράγοντες της τουριστικής αγοράς κάνουν λόγο για αυξημένη ζήτηση για ευρωπαϊκούς προορισμούς αλλά και όχι μόνο. Στους Top ευρωπαϊκούς προορισμούς πρώτο στις προτιμήσεις είναι το Λονδίνο ενώ στις επιλογές των ταξιδιωτών είναι και η Βιέννη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Γερμανία και οι Βρυξέλλες. Για εκτός Ευρώπης στις προτιμήσεις βρέθηκαν το Ντουμπάϊ, η Κούβα, η Ταϋλάνδη, η Αμερική, το Βιετνάμ και το Αμμάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ