today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

ΥΠΕΞ για τροχαίο στη Ρουμανία: Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία μας στο Βουκουρέστι

Ένα θανάσιμο τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες επιβαίνοντες σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο του Βουκουρεστίου, ανέφεραν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ακαι μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επρόκειτο για έναν τουριστικό λεωφορείο με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό. Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών, ανέφερε το ελληνικό ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ένας επιβάτης του λεωφορείου κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Το ρουμανικό υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, ανέφερε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο που σημειώθηκε σήμερα στο Πέρασμα Ουνίρι της ρουμανικής πρωτεύουσας. «Είκοσι ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ένας πέθανε», ανέφερε το ρουμανικό υπουργείο.

Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι το λεωφορείο παραβίασε το όριο ύψους δρόμου στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Ένα λεωφορείο που μετέφερε 47 Έλληνες επιβάτες προσέκρουσε σε φράγμα περιορισμού ύψους στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αφήνοντας ένα άτομο νεκρό και περισσότερους από 20 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι αρχές, σύμφωνα με το Associated Press.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο του Βουκουρεστίου γύρω στη 13:30 το μεσημέρι (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσαν οι αρχές. Ο Ραέντ Αραφάτ, επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, είπε σε δημοσιογράφους ότι 22 από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και ένας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ορισμένοι από τους επιβάτες παγιδεύτηκαν μέσα στο λεωφορείο και ότι δέκα πληρώματα ασθενοφόρων στάλθηκαν στο σημείο για να παράσχουν επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την οροφή του λεωφορείου να έχει συνθλιφτεί κάτω από το φράγμα ύψους.

Δέκα άτομα που μεταφέρθηκαν στο τμήμα επείγοντων περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βουκουρεστίου έχουν τις αισθήσεις τους ανέφεραν ιατρικές πηγές στο ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Οι 10 ασθενείς έχουν τις αισθήσεις τους και είναι συνεργάσιμοι. Οι δύο από αυτούς θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι στην πτέρυγα νευροχειρουργικής και ο ένας στην πτέρυγα θωρακοχειρουργικής», ανέφεραν οι πηγές στο Agerpres.

Παράλληλα, ορισμένοι από τους επιβαίνοντες λαμβάνουν τις πρώτες και την απαραίτητη φροντίδα στη Μονάδα Υποδοχής Επειγόντων Περιστατικών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι Έλληνες πολίτες. Επίσης, προσθέτει, ότι στελέχη της πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες. «Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», σημειώνει, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα:

210 368 1730

210 368 1350

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ