today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ρώσος διπλωμάτης: Να αποχωρήσουν οι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ από την Ουκρανία για να αρχίσουν οι συνομιλίες

Υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όσο εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ και «μισθοφόροι» παραμένουν στην Ουκρανία και όσο συνεχίζεται η παροχή όπλων από τη Δύση προς τη χώρα.

Σε συνέντευξη στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Αλεξάντρ Νταρτσίεφ, επικεφαλής του τμήματος Βόρειας Αμερικής στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα είναι πρόωρες «έως ότου σταματήσει η ροή όπλων και χρηματοδότησης για το καθεστώς του (Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ) Ζελένσκι και αποσυρθούν οι Αμερικανοί και ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες/μισθοφόροι/εκπαιδευτές».

Η Ρωσία τυπικά αναφέρεται στους ξένους εθελοντές που πολεμούν με την Ουκρανία με τον όρο «μισθοφόροι» και έχει καταδικάσει ξένους αιχμαλώτους με την κατηγορία ότι δρουν ως μισθοφόροι.

Στα σχόλιά του, ο Νταρτσίεφ δήλωσε ότι πριν από τις συνομιλίες θα χρειαστεί επίσης να προηγηθεί η «αναγνώριση της πραγματικότητας που έχουμε καθορίσει επί του εδάφους», σε μια προφανή αναφορά στον έλεγχο από τη Ρωσία τμημάτων στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ