today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Πεσκόφ: Δεν υπάρχουν πιθανότητες για συνομιλίες με την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι τίποτα καλό δεν θα προκύψει από το ταξίδι του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον σήμερα και η Ρωσία δεν διαβλέπει καμία πιθανότητα για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες αποστολές όπλων από τη Δύση προς την Ουκρανία θα οδηγήσουν σε «επιδείνωση» της σύγκρουσης — κάτι που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στο Κίεβο, προειδοποίησε ο ίδιος.

«Η παροχή όπλων συνεχίζεται και το εύρος των παρεχόμενων όπλων διευρύνεται. Όλα αυτά, φυσικά, οδηγούν σε επιδείνωση της σύγκρουσης. Αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για την Ουκρανία», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την ηγεσία του Κογκρέσου σήμερα, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς εάν η Μόσχα προσδοκεί ότι από το ταξίδι του Ζελένσκι μπορεί να προκύψει κάτι θετικό, ο Πεσκόφ απάντησε: «Όχι».

Κατά την επίσκεψή του, οι ΗΠΑ αναμένεται επίσης να εγκρίνουν την παράδοση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία στο πλαίσιο του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ